Cum să scapi de pistrui într-un mod natural

Publicat pe 27.03.2014 la 12:08 Actualizat pe 29.07.2016 la 13:52

Aproape toată lumea are pistrui, dar anumite persoane au corpul coperit aproape în totalitate de micile pete. Problema nu este neapărat una estetică, pentru că pistruii conferă un farmec anume celor care îi au, însă ei pot fi un indiciu al faptului că pielea este supraexpusă la soare. În timp, pielea poate deveni mai închisă la culoare, iar pistruii se pot înmulți. Pistruii pot avea bineînțeles și cauze genetice sau pot apărea în urma unui dezechilibru hormonal.

Aproape toată lumea are pistrui, dar anumite persoane au corpul coperit aproape în totalitate de micile pete. Problema nu este neapărat una estetică, pentru că pistruii conferă un farmec anume celor care îi au, însă ei pot fi un indiciu al faptului că pielea este supraexpusă la soare. În timp, pielea poate deveni mai închisă la culoare, iar pistruii se pot înmulți. Pistruii pot avea bineînțeles și cauze genetice sau pot apărea în urma unui dezechilibru hormonal.

Deși pistruii pot apărea oriunde pe suprafața pielii, ei apar în general pe față, în special în jurul nasului. Există însă câteva remedii simple pentru înlăturarea pistruilor:

1. Sucul de lămâie

Sucul de lămâie este un remediu testat despre care se știe că este foarte eficient în eliminarea pistruilor. Ingredientul activ din sucul de lămâie este acidul citric, care este un agent natural de albire. Astfel, sucul de lămâie poate deschide la culoare pistruii și îi poate face chiar să dispară după un tratament de lungă durată.

Folosește suc peoaspăt de lămâie: aplică-l pe pistrui și masează pielea ușor timp de 10 minute, apoi clătește cu apă călduță. Fă acest lucru de două ori pe zi. Poți de asemenea amesteca sucul de la o lămâie cu iaurt bătut și aplică pe față. Lasă să se usuce și apoi clătește cu apă rece. Fă acest tratament zilnic timp de două luni.

Poți de asemenea amesteca o lingură de suc de lămâie cu puțină sare și o lingură de miere. Aplică amestecul pe pistrui și lasă să acționeze timp de 10 minute. Folosește acest tratament o dată pe zi.

2. Mierea de albine

Acesta este un alt ingredient ce are proprietăți de albire ce poate ajuta la minimalizarea pistruilor. Poate reduce producția excesivă de melanină și pigmentarea pielii.

Amestecă o cantitate de miere cu o cantitate egală de apă și încălzește-o ușor. Aplică soluția pe pistrui și las-o să se usuce. Apoi clătește cu apă călduță. Fă acest lucru o dată pe zi, cu o oră înainte de a merge la culcare.

Amestecă două linguri de miere caldă cu o lingură de germeni de grâu pentru o obține o mască groasă. Las-o să acționeze timp de 10 minute și apoi clătește cu apă caldă. Apoi clătește cu apă rece. Fă acest lucru de două ori pe lună timp de cel puțin două luni.

3. Cepele

Ceapa are un efect exfoliant la fel ca lămâia. Mai mult, ea conține acid sulfuric, ce ajută la eliminarea pistruilor. Este important însă să folosești cepe roșii, nu albe.

Taie o ceapă roșie medie în felii groase. Masează pielea cu feliile de ceapă de două ori pe zi. Apoi clătește cu apă rece.

4. Lapte bătut

Acidul lactic prezent în laptele bătut oferă un peeling ușor pielii fără a o irita sau usca. De asemenea, îmbunătățește elasticitatea pielii, o face mai catifelată și radiantă.

Înmoaie un tampon de bumbac în lapte bătut și tamponează ușor pielea. Lasă să acționeze timp de 10 minute și apoi clătește cu apă călduță. Folosește acest tratament de două ori pe zi.

Amestecă puțin lapte bătut cu făină de ovăz pentru a obține o pastă groasă. Aplica masca și las-o să acționeze timp de 30 de minute. Clătește-o cu apă rece.

5. Pătrunjel

Pătrunjelul este un remediu eficient pentru tratarea pistruilor pentru că are un conținut ridicat de vitamina C, calciu, potasiu și magneziu. Aceșți nutrienți sunt necesari pentru menținerea unei producții de colagen normale. Mai mult, pătrunjelul are proprietăți de albire a pielii.

Folosește un storcător de fructe sau un blender (pentru a face mai întâi o pastă) pentru a obține sucul din pătrunjelul verde. Amestecă sucul de pătrunjel cu o cantitate egală de suc de lămâie și suc de portocale. Aplică amestecul pe pistrui și lasă-l să acționeze timp de 10 minute. Clătește cu apă călduță.

Foto: hepta.ro

În articolul

Cum să scapi de pistrui într-un mod natural

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vitamina care ar putea crește rezistența la cancer. Studiu îmbucurător în revista Science
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x