Cum să te îmbraci în funcție de forma corpului

Publicat pe 28.01.2020 la 10:31 Actualizat pe 28.01.2020 la 10:35

Este extrem de important să ții cont de câteva lucruri atunci când îți alegi ținutele: de la culorile care te avantajează, la tipul de siluetă pe care îl ai, pentru că astfel îți poți pune în valoare atuurile și poți ascunde micile defecte.

Dacă îți cumperi haine pe care nu ajungi să le porți pentru că nu îți place cum stau pe tine, înseamnă că ești ca majoritatea femeilor, care se lasă seduse de noutățile fiecărei colecții de pe podium și cumpără aproape compulsiv tot ceea ce le place. Doar că un ingredient esențial în fiecare ținută este chiar… posesoarea acesteia, mai precis felul în care un outfitul se așază pe corp.

Este extrem de important să ții cont de câteva lucruri atunci când îți alegi ținutele: de la culorile care te avantajează, la tipul de siluetă pe care îl ai, pentru că astfel îți poți pune în valoare atuurile și poți ascunde micile defecte.

Iată câteva lucru de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi hainele, în funcție de ce formă a corpului ai:

Dacă ai corpul în formă de clepsidră

Este una dintre cele mai apreciate forme, cu umerii și șoldurile de aceeași mărime și talia îngustă iar femeile cu o astfel de conformație sunt cele mai avantajate când vine vorba despre ținute. Pentru că tot ce ai de făcut dacă ești norocoasa posesoare a unei astfel de siluete este să scoți în evidență cu ce te-a înzestrat natura. Câtă vreme menții echilibrul formelor, poți alege orice fel de modele de rochii, pentru că singurul lucru pe care îl ai de făcut este să îți subliniezi talia.

Alege rochii care urmează linia corpului, fuste cu talie înaltă, pantaloni evazați, drepți sau skinny, fuste creion sau conice, cămăși și sacouri cambrate - practic, este greu să găsești lucruri care să nu stea bine pe tine, așa că profită de acest adevărat „avantaj competitiv” pentru a-ți alege ținute spectaculoase, care să te pună în valoare.

Dacă ai corpul în formă de pară

Înseamnă că ai umerii mai mici decât șoldurile și ce ai de făcut cu ajutorul vestimentației este să dai iluzia că ai partea de sus a corpului mai voluminoasă. De aceea este indicat să porți piese vestimentare cu umerii marcați, fie prin aplicații, fie prin croială, culori deschise și imprimeuri în partea de sus și nuanțe închise în partea de jos.

Îți poți echilibra formele adăugând volum în partea superioară a corpului, așa că poți purta piese care pun accent pe umeri și trebuie să le eviți pe cele care îți scot în evidență șoldurile.
Pantalonii trebuie să fie drepți, evazați sau largi. Nici lenjeria modelatoare nu e o idee rea, pentru că îți va strânge șoldurile și le va face să pară mai înguste.

Dacă ai corpul în formă de dreptunghi, fără talie definită

Atunci ai umerii, talia și șoldurile aproximativ de aceeași lățime, deci, ce ai de făcut este să recreezi talia, cu ajutorul unor mici trucuri, asta dacă nu ești norocoasa căreia să i se potrivească foarte bine un stil androgin, cu linii simple și drepte.

Ce poți să faci este să adaugi volum atât în partea superioară a corpului, cât și în cea inferioară și să te împrietenești cu brâuri, curele, corsete și alte accesorii care îți subliniază talia. În plus, folosește-te de culori și de materiale suprapuse pentru un plus de efect. Poartă pantaloni largi, evazați, centuri late în jurul taliei, elemente grafice sau aceeași nuanță de sus până jos.

Evită, însă, pantalonii și fustele cu talie înaltă, hainele mulate, decolteurile adânci și curelele subțiri.

Dacă ai corpul în formă de măr

Sau, în forma unui triunghi inversat, cum ai să mai găsești aceasta tipologie. Adică, ai umerii mai lați decât șoldurile, talia nemarcată și picioare lungi și subțiri. În acest caz trebuie să distragi atenția din zona umerilor, să compensezi în partea de jos volumul și să subliniezi talia. Astfel, este indicat să porți în partea de sus culori mai închise și în cea de jos nuanțe deschise și imprimeuri.

Pantalonii evazați sunt iar o soluție excelentă, pentru că, datorită lărgimii de la baza piciorului echilibrează vizual linia umerilor, dar același lucru îl face și folosirea unor texturi diferite. Alege materiale mai subțiri pentru partea de sus și unele mai groase, eventual suprapuse, în partea de jos.

Orice tip de siluetă poate arăta senzațional, dacă se aleg outfiturile care i se potrivesc. Evaluează-te obiectiv și atunci când mergi la shopping ține cont și de asta, pe lângă culorile care te avantajează sau tipurile de haine pe care le porți în mod obișnuit. Rezultatul final va fi unul spectaculos, dacă ții cont de sfaturile noastre.

Sursa foto: shutterstock

În articolul

Cum să te îmbraci în funcție de forma corpului

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Ciprian a refuzat să plătească 24.000 de euro meşterilor şi îşi renovează singur garsoniera din Cluj. Cât îl costă acum
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x