Cum să-ți decorezi camera ca să pară mai luminoasă?

Publicat pe 15.10.2021 la 18:37 Actualizat pe 18.10.2021 la 18:46

Cu siguranță și tu, atunci când intri într-o cameră îți dorești să vezi ferestre mari, luminoase. O cameră pare mult mai spațioasă dacă are lumină naturală. În cazul în care acest lucru nu a fost posibil atunci când a fost proiectată încăperea, din fericire există soluți, iar designerii de interior au găsit o mulțime de variante pentru a-și mulțumi clieții ce întâmpină această problemă.

De la vopsirea tavanului și până la stratificarea accesoriilor, există o listă lungă de soluții mult mai la îndemână decât spargerea zidurilor

Shutterstock

În timp ce o renovare poate corecta această problemă fără doar și poate, din fericire demolarea zidurilor și adăugarea unor ferestre mai mari nu reprezintă singura variantă. Există o mulțime de trucuri pe care profesioniștii în design interior le folosesc pentru a adăuga lumină naturală unei încăperi. De la vopsirea tavanului și până la stratificarea accesoriilor, există o listă lungă de soluții mult mai la îndemână decât spargerea zidurilor și mărirea ferestrelor.

1. Camerele întunecate sunt confortabile, dar ce te faci atunci când tragi draperiile și lumina naturală nu te ajută nici măcar să citești un rând dintr-o carte. Specialiștii spun că adăugarea unui tablou te va ajuta să-ți ridici starea de spirit și să schimbi complet aspectul spațiului tău. Poți alege ceva în culori vibrante, care să anime atmosfera din încăpere.

2. În loc de lustrele clasice sau plafonierele obișnuite, folosește un candelabru din sticlă sau cristal în încăperea ta întunecată. Numeroasele fațete ale candelabrului vor reflecta toate sursele de lumină din spațiul tău. Un astfel de corp de iluminat într-o încăpere întunecată va da senzația de spațiu, rafinament, bun gust și lumină naturală.

3. Folosește vopsea în culori deschise. Un truc pe care designerii interiori îl folosesc adesea în spațiile întunecate pentru a-l face să pară mai luminos este să vopsească pereții în culorile soarelui, nuanțe precum roșu, galben, portocaliu.

4. O altă soluție la îndemână pentru a ilumina un spațiu întunecat este să vopsești tavanul în culorile cerului. Nimic nu este mai frumos decât o nuanță de bleu într-o încăpere. Chiar și cu ferestre mici, dacă folosești un candelabru precum cel menționat mais sus, cu siguranță vei crea impresia de mai multă lumină fără a sparge pereții pentru a mări ferestree.

5. Există o mulțime de opțiuni care îți permit acum să ai mai multă intimitate în casă decât să folosești perdele sau draperii groase prin care lumina naturală nu poate pătrunde sau o face destul de puțin. Scapă de textilele groase de la ferestre și optează pentru materiale fluide, în nuanțe deschise care să permită răspândirea razelor soarelui în încăperea ta întunecată.

6. Adaugă elemente metalice. Dacă adaugi elemente strălucitoare metalice aurii sau argintii în camera ta e mult mai ușor să transformi spațiul întunecat și plictisitor. Simpla adăugare a unei oglinzi cu rame metalice, a unui corp de iluminat sau a unei opere de artă, poate ajuta la reflectarea razelor de soare și va adăuga o notă de rafinament camerei tale întunecate.

7. Ultimul pas, dar printre cele mai importante este curățarea ferestrelor. E clar că sticla de la geamuri trebuie să fie mereu curată pentru ca soarele să lumineze încăperile casei. Simpla lor ștergere va avea un efect major asupra cantității de lumină care pătrunde în cameră. Cu cât mai puțină murdărie, praf și stropi pe ferestre, cu atât mai mult soare poate pătrunde în camera ta.

Așa cum am spus de-a lungul articolului, există soluții pentru luminarea unei camere întunecate. În cazul în care nu ești mulțumită nici cu aceste variante și vrei să te muți, poți arunca o privire pe homeZZ.ro. Aici găsești o mulțime de anunțuri cu case și apartamente puse la vânzare, iar că acum știi ce vrei, sigur ai de unde alege.

De asemenea, tot pe homeZZ.ro găsești o o mulțime de case de închiriat în cazul în care vrei prima dată să vezi cum este traiul într-o casă cu multă lumină naturală. Decizia îți aparține. HomeZZ.ro e mereu la dispoziția ta cu toate variantele pregătite.

În articolul

Cum să-ți decorezi camera ca să pară mai luminoasă?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x