De aproape 200 de ani, capul unui renumit criminal în serie încă este păstrat, iar motivul e INCREDIBIL!

Publicat pe 18.08.2017 la 14:38 Actualizat pe 18.08.2017 la 20:34

De 176 de ani este ținut într-un borcan cu formol. ”Jack Spintecătorul” portughez a făcut peste 70 de victime

Ideea de a congela trupurile pentru a le ”trezi” după 100 sau 200 de ani este cât se poate de obișnuită în filmele SF, dar nu numai. Criogenia este un subiect de interes mai ales pentru cei care activează în domeniul sănătății.

În 1841 însă, știința nu era atât de avansată, dar totuși se putea păstra pentru posteritate măcar o anumită parte a corpului.

Diogo Alves a fost un asasin în serie condamnat la moarte în 1841. În timpul vieții a omorât mai mult de 70 de persoane în Lisabona, Portugalia.

Adepții frenologiei, teorie extrem de populară în secolul XIX, potrivit cărei ar exista o relație directă între forma și mărimea diverselor regiuni ale creierului și craniului și diversele facultăți psihice ale individului, au intrat în posesia capului lui, pe care l-au conservat în formol.

Diogo Alves s-a născut în 1810 în Spania, dar s-a stabilit în Portugalia. Pentru a face rost de bani, acesta jefuia victimele după care le omora, făcând să pară sinucideri.

De obicei, victimele erau țăranii care se foloseau de apeductele ”Aguas Libre”, o construcție impresionantă din capitala Portugaliei în forma unui pod imens. Acesta este care de ansamblu de construcții și de instalații care servesc la transportarea apei, de la locul de captare până la cel de folosire.

Tot acolo, țăranii mergeau să își ducă recoltele, fapt de care acesta profita din plin. Le fura banii, după care îi arunca de pe pod, crimele lui fiind asemănătoare cu cele ale teribilului Jack Spintecătorul din Londra.

A omorât mai mult de 70 de persoane, dar ”norocul” i s-a schimbat odată cu tactica. Alături de un grup de hoți, acesta a intrat în casa unui medic vestit din zonă și i-a ucis pe toți din familie. Poliția a reușit să-l prindă și l-a făcut vinovat de toate celelalte crime.

A fost condamnat la moarte în 1841. La mijlocul secolului al XIX-lea, frenologia era la putere.

Adepții teoriei credeau că dacă îi conservă capul criminalului și vor examina craniul, vor putea înțelege de ce a ucis și ce este în mintea unui astfel de individ.

Din păcate, aceștia nu au aflat nimic, iar capul lui încă este păstrat în formol. Când Diogo a fost arestat, autoritățile l-au întrebat dacă avusese vreo remușcare pentru faptele sale.

”O singură dată am simțit remușcări, când am omorât un bebeluș pentru a-l face să tacă. Înainte să o fac, mi-a zâmbit. Apoi am avut remușcări”, a spus acesta.

sursă: upsocl

În articolul

De aproape 200 de ani, capul unui renumit criminal în serie încă este păstrat, iar motivul e INCREDIBIL!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x