De la prostituată, la cel mai influent căpitan de pirați ai lumii! Află povestea chinezoaicei Ching Shih

Publicat pe 27.06.2015 la 13:35 Actualizat pe 27.06.2015 la 13:39

Deși majoritatea dintre noi știm despre pirații care au acționat în Indiile de Vest, se știe mai puțin că au existat un număr mare de pirați, inclusiv femei, care au operat de-a lungul coastei de sud a Chinei, în timpul Epocii de Aur a pirateriei în secolele XVIII și XIX.

ryot.org

Deși majoritatea dintre noi știm despre pirații care au acționat în Indiile de Vest, se știe mai puțin că au existat un număr mare de pirați, inclusiv femei, care au operat de-a lungul coastei de sud a Chinei, în timpul Epocii de Aur a pirateriei în secolele XVIII și XIX.

Una dintre cele mai cunoscute femei-pirat din China acelei epoci a fost o prostituată numită Ching Shih, care a fost unul dintre cei mai mari căpitani de pirați la începutul secolului XIX.

Nu se ştie nimic despre viaţa acestei Ching Shih până in momentul când ea a fost capturata la vârsta de 26 de ani de piraţi . La acel moment, ea lucra într-un bordel cantonez şi a fost aparent nefericita cand a parasit bordelul. Deşi ea a arătat dispreţ total pentru piratul Zheng Yi şi oamenii lui, Ching Shih fost de acord să se căsătorească cu Zheng după ce acesta s-a îndragostit cu ea. Ching Shih a fost un pirat puternic care comanda şase flote. Curând după căsătorie, Ching Shih a luat comanda uneia dintre aceste flote şi a câştigat rapid respectul echipajelor sale.

În 1807, Zheng Yi a fost ucis într-un taifun, astfel ca dreptul de proprietate asupra celor şase flote i-a revenit lui Ching Yih.

Cazierul chinezoaicei este unul impresionant chiar și pentru zilele noastre. Prostituție, jocuri de noroc, acte de violență răpiri și crime... nimic nu pare să fi omis Ching Shih de-a lungul tumultoasei sale existențe.

Odată cu moartea soțului ei, forța chinezoaicei devenise atât de mare încât și-a permis să perceapă o taxă în locul împăratului în orașele de coastă.

Nici flota imperială nu putea face față unei asemenea armate de pirați, astfel încât singura soluție a fost aceea de a încheia un pact cu aceștia și de a le permite să își păstreze prada adunată de-a lungul anilor și să scape nepedepsiți în ciuda crimelor comise.

În mod surprinzător, Ching Shih a acceptat oferta împăratului și după ce s-a măritat chiar cu fiul adoptiv al acestuia s-a retras din viața tumultoasă de pirat și s-a dedicat afacerilor cu jocuri de noroc.

În articolul

De la prostituată, la cel mai influent căpitan de pirați ai lumii! Află povestea chinezoaicei Ching Shih

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Exemple de meniu pentru deficit caloric. Ce poţi mânca într-o zi în funcţie de greutate, nivelul de activitate şi alti factori
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x