De necrezut: Bacteriile te ajuta, de fapt, sa ai un ten luminos, tanar si lipsit de roseata
Publicat pe 27.08.2012 la 15:10 Actualizat pe 27.08.2012 la 16:16
Pana acum, specialistii in frumusete ne recomandau constant curatarea tenului in profunzime cu sapunuri anti-bacteriene sau geluri de curatare puternice. Asa scapam de bacteriile daunatoare din cauza carora aveam puncte negre sau acnee.
Cele mai noi cercetari, insa, au scos la iveala faptul ca anumite bacterii ne pot face mai mult bine decat rau. Acestea intaresc sistemul imunitar si lupta impotriva ridurilor, pierderii elasticitatii pielii si a rosetii. Bacteriile bune lucreaza la nivelul epidermei pentru a-i pastra luminozitatea si elasticitatea. Ele ajung si in straturile mai adanci ale pielii, unde ajuta la construirea colagenului, substanta care umple santurile aparute in urma imbatranirii pielii, adica ridurile.
Nu este de mirare, asadar, ca din ce in ce mai multe firme de cosmetice au inceput sa includa bacterii in cremele pentru fata. Unul dintre cele mai “populare” microorganisme folosite de cosmeticieni este N-probiotic, extras din drojdie. Acesta stimuleaza organismul sa produca colagen si acid hialuronic. In urma unor teste realizate in laborator, s-ar fi demonstrat ca aceasta bacterie reduce imbatranirea celulara cu 50%, iritatiile tenului cu 35% si poate reconstrui tesut celular in proportie de 75%.
Spre deosebire de tratamentele traditionale anti-riduri si anti-acnee cu retinol si peroxid de benzoil, care irita pielea, bacteriile agreseaza foarte putin pielea.
sursa foto: hepta.ro