Iubitorii de modă de bucură! Designerii români și-au etalat colecțiile de toamnă-iarnă într-un fashion show de excepție!

Publicat pe 08.10.2015 la 09:49 Actualizat pe 08.10.2015 la 10:14

Band of Creators a ajuns ieri în Futureland. Un viitor nu foarte îndepărtat, în care nu revoluţia tehnologică este importantă, ci creativitatea, talentul sau viziunea. Unsprezece designeri şi-au prezentat colecţiile de toamna – iarnă în decorul de Futureland creat în Galeriile World Trade Center, care au devenit neîncăpătoare pentru invitaţii iubitori de modă românească

Mihaela Călin

Band of Creators a ajuns ieri în Futureland. Un viitor nu foarte îndepărtat, în care nu revoluţia tehnologică este importantă, ci creativitatea, talentul sau viziunea. Unsprezece designeri şi-au prezentat colecţiile de toamna – iarnă în decorul de Futureland creat în Galeriile World Trade Center, care au devenit neîncăpătoare pentru invitaţii iubitori de modă românească.

Iulia Vântur, Jojo, Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, Geanina Ilieş, Olivia Păunescu, Veronica Pascu, Mihaela Călin, Adina Halas, Doiniţa Oancea, Sonia Argint – Ionescu, Carmen Negoiţă, Tili Niculae şi Catinca Român s-au numărat printre vedetele pasionate de modă care au ajuns în Futureland.

Cele unsprezece colecţii prezentate în fashion show sunt disponibile în exclusivitate în magazinul Band of Creators de pe str Benjamin Franklin nr 14 şi online, pe www.bandofcreators.com. Sâmbătă şi duminică, aceste colecţii vor ajunge în pop-up shop-ul de la Artmark. Acolo li se vor alătură alţi 15 designeri de haine şi accesorii, dar şi stilişti care vor oferi consultanţă vestimentară persoanelor interesate. Beauty District va avea un corner în care vor oferi gratuit servicii de manichiură şi hair styling.

Colecţia Ioanei Ciolacu, una dintre cele mai apreciate din fashion show, a avut printre elementele cheie imprimeurile cu animale şi franjurile. Prezentată în februarie în cadrul Berlin Fashion Week, colecţia Ioanei este acum disponibilă pe www.bandofcreators.com.

Colecţia de toamna/ iarnă semnată Venera Arapu aduce o abordare nouă a trendurior din anii ‘60. Fustele mini cu jachete asortate, fustele creion purtate cu delicate bluze tricotate cu mânecă scurtă şi rochiile drepte, cu guler înalt, păşesc în noul sezon. Şi nu oricum, ci cu foarte mult umor. Statement-ul designer-ului? „If the music is too loud, you’re too old”.

Cu un impact vizual puternic, colecţia semnată Almaz, un brand creat în 2015 de designerii Andra Olaru şi Ştefana Maior, frapează prin mixul nesteptat de materiale şi asocierile contradictorii. Rezultatul: un stil casual rafinat şi o combinaţie incitantă de stil feminin şi masculin.

Florentina Giol, unul din primii designeri din portofoliul Band of Creators, propune o colecţie ce descompune elemente urbane şi le recompune în ţinute actuale, cu detalii geometrice subtile. Inspirată de forfota oraşului şi de clădirile noi, impunătoare, Florentina a optat pentru bluemarin, gri şi bordeaux drept culori – cheie pentru acest sezon, iar ţinutele au fost accesorizate cu genţi create de Laura Olaru.

Clujul a fost bine reprezentat în această ediţie a fashion show-ului Band of Creators. Magdalena Butnariu a prezentat colecţia Spirit Amară, care urmăreşte percepţia universului spiritual al unui personaj ce aparţine subculturii Wicca, care se subordonează credinţei oculte şi al cărui mediu spiritual este elaborat de importantă naturii, de selecţia şi îmbinarea aspectelor pozitive din cadrul celor două sisteme de credinţă existente: Calea Mâinii Stângi (credinţe întunecate, negative, moarte) şi Calea Mâinii Drepte (credinţe luminoase, pozitive, viaţă).

Colecţia Anei Maria Gal a avut că punct de plecare cercetarea şi inovarea tehnicii tradiţionale de ţesere, dar într-o abordare personală şi creativă prin folosirea de materiale actuale din industria modei. Colecţia surprinde evoluţia personajului, o reflectare exterioară a identităţii cu impactul şi influenţele pe care această o are în modă contemporană. Culorile preponderente sunt verde, vişiniu şi bleumarin.

Şi Oana Lupaş a avut drept inspiraţie modelele tradiţionale româneşti, pe care le-a reinterpretat într-o manieră contemporană. Paltoane supradimensionate, broderii manuale, mătase naturală, mărgele de nisip şi o cromatică versatilă sunt elementele-cheie din colecţia Oanei.

Anca Belbe a avut că inspiraţie filmul Persona de Ingmar Bergman şi transferul de identitate dintre cele două personaje principale. În colecţia ei, transferul are loc între purtător şi haina, astfel încât haina funcţionează că o masca, o imagine fragmentară a persoanei pe care o ascunde. Pictate manual, jumătate din piesele colecţiei sunt unicat.

Colecţia Dianei Flore toamna - iarnă 2015 pentru Band of Creators, #lavish, experimentează paleta nuanţelor roz. Piesele se fac remarcate prin volumetrii fluide, asimetrii, şi propun o linie casual chic de rochii de zi, dar şi jachete versatile care pot fi reconfigurate prin styling.

Emese Bako a creat o colecţie ce reprezintă un şir de amintiri al verilor trecute şi urmăreşte inconştienţă trecutului care încet se transformă în haos. Pronînd de la filme precum American Graffity, Palo Alto şi The Dîner, colecţia Alice reprezintă o succesiune de amintiri personale şi fictive.

Andra Handaric a adus pe podiumul din Futureland prima colecţie de preţ-a-porter, intitulată ISIHIA-A Manifesto for the Spirit şi descrisă de designer drept un demers al descoperirii sinelui care atribuie chipului uman valoare cultică. Colecţia all black este inspirată din solemnitatea straielor monahale, pornind de la conceptul de acoperire fizică şi descoperire lăuntrică.

În articolul

Iubitorii de modă de bucură! Designerii români și-au etalat colecțiile de toamnă-iarnă într-un fashion show de excepție!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: „Aşa cum îţi doreai mereu”
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x