Discipolii au deschis mormântul mentorului lor. Când i-au văzut trupul, oamenii de știință au avut un ȘOC

Publicat pe 17.08.2017 la 15:00 Actualizat pe 18.08.2017 la 09:15

Trupul mumificat in pozitie de lotus era perfect conservat.

Toți cei care au noțiuni despre practicile budiste știu ce înseamnă ”starea tukdam”. Budiștii erudiți susțin că este o stare rară de meditație, capabilă să depășească barierele morții. Teoretic, călugărul ce ajunge în acest prag ar putea învinge moartea, el rămânând, de fapt, într-o stare profundă de meditație.

Rămășițele pământene ale unui călugăr budist i-au șocat pe oamenii de știință care l-au descoperit. Mai exact, trupul mumificat în poziție de lotus, perfect conservat, a fost salvat din mâinile unui hoț ce intenționa să-l vândă pe piața neagră.

Nu se cunoaște cu exactitate identitatea mumiei, dar mulți experți sunt de părere că este vorba de cea a maestrului Lama-Dashi-Dorzho Itigilov, liderul spiritual al budiștilor din Estul Siberiei, de la începutul secolului trecut. Acesta este considerat un exemplu notabil al incoruptibilității.

Contemporanii săi au semnalat faptul că acesta avea, încă din tinerețe, forță și tărie de caracter. În timpul vieții, el a făcut multe fapte extraordinare, dar cel mai notabil dintre ele s-a întâmplat... la sfârșitul existenței sale terestre.

Potrivit legendei, maestrul era așezat în poziție de lotus când și-a chemat discipolii și le-a dat instrucțiuni pentru a-i săpa mormântul. A intrat apoi într-o stare de meditație profundă, din care nu s-a mai întors. Se întâmpla în 1927.

Mormântul călugărului a fost construit din lemn de cedru, având formă cubică, pentru a-l îngropa fix în poziția în care a murit. În 2002, trupul lui a fost exhumat definitiv, menținându-se într-o stare perfectă.

A fost dus apoi la un templu budist. Mulți oameni de știință au fost intrigați de starea cadavrului. Deși credicioșii spun că Lama e încă viu, medicii asigură că nu au existat semne vitale. Totuși, țesuturile s-au menținut la fel de elastice și există mobilitate totală a articulațiilor, ceea ce este inexplicabil.

În plus, nu există nicio urmă de descompunere și nici mirosul specific. Nu s-au găsit nici urme ale îmbălsămării sau ale conservării într-un mod anume. De altfel, investigatorii care l-au atins au spus că părea ca fiind viu, iar camerele de luat vederi au surprins mișcări ale călugărului.

În prezent, aceștia au limitat accesul la corpul lui Lama Itigelov. Viu sau mort? Acesta încă rămâne un mister nedeslușit.

În articolul

Discipolii au deschis mormântul mentorului lor. Când i-au văzut trupul, oamenii de știință au avut un ȘOC

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Să-i fie ţărâna uşoară!” Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x