DUMITRU CONSTANTIN-DULCAN: incursiune într-o lume a întrebărilor și a speranțelor

Publicat pe 11.10.2016 la 10:00 Actualizat pe 11.10.2016 la 12:09

Dumitru Constantin-Dulcan scrie pentru un public pasionat de ideea ca problemele lumii de azi isi pot gasi rezolvarea pe o cale spirituala.

dumitruconstantindulcan.ro

Dumitru Constantin-Dulcan activează ca medic neurolog şi psihiatru, dar este cunoscut și datorită numeroaselor cărți pe care le-a publicat de-a lungul timpului. Cercetările psihologice amănunțite pe care le-a desfășurat în perioada comunistă erau căutate cu interes de cititori, dar interzise de regimul autoritar care se afla la conducerea țării la acea vreme.

Privind retrospectiv, am convingerea că toți venim pe lume cu un rost de îndeplinit, cu un sens precis în funcționalitatea Universului”, consideră scriitorul.

Dumitru Constantin-Dulcan și-a obținut adevărata recunoaștere abia după 1989. El a publicat o serie de cărți care tratează subiecte destul de controversate. În prezent, lucrările sale se bucură de succes în rândul unui public pasionat de ideea că problemele lumii de azi îşi pot găsi rezolvarea pe o cale spirituală.

Promotorul român al noii spiritualități

Una dintre cele mai căutate cărți ale lui Constantin-Dulcan este ”Inteligenţa materiei”. Lucrarea este unică în literatura ştiinţifică românească prin cantitatea de informaţie prezentată. Cartea însumează o serie de principii referitoare la existența umană, cum ar fi faptul că bolile au un temei spiritual sau că Universul se sprijină pe legile morale. În susținerea acestora, scriitorul vine cu o serie de argumente și exemple, motiv pentru care cititorii sunt puși în situația de a dezvolta propriile teorii, pe baza tuturor datelor primite.

La fel de interesante pentru publicul pasionat de dezvoltarea spirituală sunt și celelalte lucrări ale autorului. În ”Somnul rațiunii”, Dumitru Constantin-Dulcan propune o analiză paralelă a trecutului și a prezentului și o contopire a vechiului cu noul, în timp ce în ”Către noi înșine” încearcă să răspundă unor întrebări fundamentale, referitoare la iubire, suferință, durere și credință. Scriitorul consideră la fel de importantă și moartea, subiect căruia i-a dedicat o întreagă carte și pe care a denumit-o ”Mintea de dincolo”.


Carti Constantin Dulcan

În articolul

DUMITRU CONSTANTIN-DULCAN: incursiune într-o lume a întrebărilor și a speranțelor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!”
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x