Experiment periculos! A pierdut 11 KG în doar 24 de ore pentru a demonstra un fapt pe care toți trebuie să-l știm despre DIETE

Publicat pe 29.07.2017 la 18:41 Actualizat pe 29.07.2017 la 20:42

Adevarul despre diete!

Multe persoane sunt speriate de numărul kilorgramelor indicat de cântar, fără să țină cont că sănătatea organismului nu ține cont de cifre.

Greutatea corporală nu depinde doar de grăsime, motiv pentru care stima de sine și modul de a ne hrăni nu trebuie să rezume doar la asta. Nici măcar acel indice de masă corporală nu este o unitate de măsurare exact, deoarece depinde foarte mult de forma și complexitatea fiecărui organism în parte.

În ciuda acestor realități, oamenii care țin o dietă sau sunt preocupați de kilorgramele în plus povestesc adesea că obișnuiesc să se cântărească în fiecare zi.

Pentru a atrage atenția asupra faptului că greutatea arătată de cântar nu are legătură doar cu alimentația, un om de știință și scriitor, pe nume Ross Edgley, a făcut un experiement pe cât de inedit, pe atât de periculos pentru sănătate, în urma căruia a pierdut 11, 3 kilograme în numai 24 de ore.

Experimentul a fost realizat sub supraveghere medicală și arată că greutatea depinde de mult mai mai mulți factori, și nu doar de .... grăsimea acumulată.

La începutul experiementului, Ross explică faptul că între 50% și 70% din greutatea noastră este apă. Astfel că, acolo va prima linie de atac.

Între 50% și 70% din greutatea noastră este apă, așa că, dacă am 95 de kilograme, înseamnă că 47, 5 kilograme din corpul meu o reprezintă apa. Renunțarea la apă este un lucru extrem de grav, ea fiinf vitală pentru funcționarea organelor și chiar pentru menținerea volumului adevcat de sânge. În schimb, voi reduce nivelul cantității mele de apă prin costume cu efect de saună, diuretice și consumând cantitatea minimă de lichid. Așa vă pot demonstra că se poate slăbi mult în extrem de puțin timp, dar mereu punându-ne viața în pericol”, a spus acesta.

De aceea, multe diete minune care promit rezultate în zile puține se bazează pe alimente cu proprietăți ”detoxifiante„, adică diuretice.
Doar că ele nu au puterea de a ne curăța organismul de toxine (doar ficatul o poate face), ci doar măresc cantitatea de apă pe care corpul nostru o elimină prin urină. Dar, dacă corpul nu mai reține apă, există riscul major de a ne deshidrata și de a avea serioase probleme.

Pe durata experiemntului, Ross a mâncat alimente bogate în proteină (vedeață și fileuri), evitând carbohidrații și sarea, și a băut doar 100 de ml de apă pe zi. A folosit și diuretice naturale, pe bază de vitamina c și cofeină. A mers la toaletă de 20 de ori.

După 24 de ore, cântarul arăta că pierduse 11,3 kilograme, dar în tot acest timp a suferit dureri de cap, o proastă stare de spirit, stare generală degradată.

În articolul

Experiment periculos! A pierdut 11 KG în doar 24 de ore pentru a demonstra un fapt pe care toți trebuie să-l știm despre DIETE

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x