Fashioning Fashion: rochia europeana in perioada 1700 - 1915

Publicat pe 27.10.2010 la 16:19 Actualizat pe 27.10.2010 la 19:27

Fashioning Fashion: European Dress in Detail, 1700 - 1915

Textile de lux exigent croite, minunate articole de pasmanterie, si alte „maruntisuri" rare...Toate aceste lucruri pretioase se afla la Los Angeles County Museum of Art's, sub titlul generic „Fashioning Fashion: European Dress in Detail, 1700 - 1915".

Uimitoare articole de imbracaminte pentru copii, o rochie din 1845, din satin negru, de la Curtea Regala a Portugaliei, plus piesele de rezistenta: o complicata vesta din secolul al XVIII-lea, brodata cu mesaje simbolice, relevante pentru Revolutia franceza, si o manta din 1891, cu broderii de matase, margele de sticla si pene de strut proiectata de designerul francez Émile Pingat.


Nu mai vorbim despre spectaculoasele costume si rochii purtate la curtile regale din Europa.O frumoasa celebrare a evolutiei rochiilor si costumului european (in detalii, dar ce detalii!) prin intermediul a doua secole.


O superba poveste a modei din Epoca Luminilor, pana la patimile primului razboi mondial (perioada in care atat femeile, cat si rochiile lor au suferit zdrobitoare schimbari...).

SPECTACULOS
Los Angeles County Museum of Art's (LACMA, California) s-a intrecut pe sine, oferind, de la inceputul lunii octombrie, o „resursa de imaginatie" nepretuita pentru oricine este interesat de evolutia modei.


Totodata, muzeul a lansat un album, pe a carui luxoasa coperta se lafaie cu somptuozitate chiar „laitmotivul" expozitiei: „Fashioning Fashion".


Generos ilustrat, albumul ofera o bogata istorie vizuala a schimbarilor care au avut loc in moda de-a lungul perioadei sus-mentionate. „Fiecare detaliu conteaza, indiferent daca este vorba despre o poveste, o colectie sau o revolutie!


Fashioning Fashion te duce prin moda si timp, cu o varietate somptuoasa", spune John Galliano in prefata albumului.
LACMA prezinta pentru prima data aceasta expozitie considerata atat de critici, cat si de publicul vizitator revolutionara.

La modul general, celebrul muzeu situat pe Bulevardul Wilshire din Los Angeles gazduieste mai mult de 250.000 lucrari care se constituie intr-o enciclopedie a istoriei artei. Astfel, interiorul muzeului constituie o permanenta surpriza.


Structurate pe regiuni si ordonate temporal, colectiile permanente ale LACMA sunt un caleidoscop cultural si istoric - de la creatiile africane si cele chineze, pana la arta si fotografia moderna, apartinand unei pleiade de artisti celebri sau mai putin cunoscuti, care au folosit ca mijloc de exprimare diverse stiluri.


Astfel, „Fashioning Fashion: European Dress in Detail, 1700-1915", reprezinta un plus de spectaculozitate adus muzeului, care nu ezita in a folosi o deviza pe masura vremurilor: „Ceea ce este considerat la moda astazi ar putea fi privit cu dispret maine!".


Citeste jurnalul.ro

În articolul

Fashioning Fashion: rochia europeana in perioada 1700 - 1915

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x