Femei de succes: Arianna Huffington, grecoaica care si-a gasit vocatia la 50 de ani. Acum este una din cele mai influente femei din lume!

Publicat pe 26.08.2012 la 15:06 Actualizat pe 26.08.2012 la 16:07

Pe cartea ei de vizita scrie editor-sef The Huffington Post, director The Huffington Post Group si a unor site-uri din AOL. Pe profilurile ei din Social Media ii apare varsta, 62 de ani, cealalta pasiune a ei, scrisul si eventual, “insignifiantul” fapt ca si-a luat masteratul la Universitatea din Cambridge. Daca mai faci sapaturi pe Google, o sa afli ca este mama a doi copii si este divortata.

Nu iti spun multe aceste date. Este o femeie de succes, mai scrie in timpul liber si are doi copii- cate nu sunt ca ea? Numai ca in spatele cifrelor concrete, se ascunde o ,,forta a naturii”, cum a fost numita in Forbes, o adevarata inspiratie pentru noi, femeile din intreaga lume.

Arianna Huffington este o femeie al carei succes nu i s-a urcat la cap, ci dimpotriva, a fost cladit pe temelii spirituale, principii feministe si cu ajutorul a peste 6000 de oameni. Ea a fost inclusa anul acesta de Forbes in Top 100 Cele mai influente femei din lume.

Grecoaica cu ambitie, a renuntat la “NOI” in favoarea lui “EU”

Arianna nu este un nume comun, cel putin nu in SUA, originile mogulului media provenind de pe taram european. Arianna Stassinoupoulos, o grecoaica ambitioasa, cu studii la Universitatea din Cambridge, s-a indragostit tarziu in viata de congresmanul Michael Huffington, cu care s-a si casatorit. Nedorind sa devina “femeia din umbra” a mult-mai-cunoscutului sot, Arianna a ramas in atentia publica prin articole scrise in presa si lansarile biografiilor lui Picasso si Maria Callas.

Dar paradisul nou-gasit nu a durat prea mult. Dupa 11 ani de casnicie, cei doi au divortat. O femeie de o discretie rar intalnita, Arianna a parasit mariajul fara drame si declaratii defaimatoare. Cei doi au impreuna doua fete, acum studente la Yale si poate, ele au fost motivul pentru care femeia a pastrat tacerea. Sotul ei insa, nu a avut aceeasi prezenta de spirit, recunoscand apoi ca era bisexual.

Din acel moment, Arianna s-a concentrat pe propria persoana, refuzand sa mai parieze pe iubire. In schimb, le-a acordat toata atentia sa fetelor ei si familiei. Fidela originilor ei, aceasta nu si-a putut concepe viata departe de ai sai. Pana de curand, a trait in aceeasi casa cu mama ei, iar dupa moartea ei, a ramas alaturi de sora.

Un Hibrid impotriva unui Hummer: Arianna cea independenta, care l-a provocat pe Schwarzenegger

Huffington a fost poate singura femeie care l-a infruntat in camp deschis pe Terminatorul Arnold Schwarzenegger, la alegerile pentru postul de guvernator in 2004. Aceasta si-a descris deseori confruntarea cu el ca un hibrid vs. un hammer, o metafora potrivita avand in vedere ca cei doi detineau aceste masini dar si ca Arianna intrase in cursa ca un candidat independent, liberal, fara forta politica, in timp ce actorul hollywoodian avea déjà suita sa de sustinatori influenti.

Implicit, nu a castigat alegerile, dar momentul politic i-a servit drept inspiratie pentru apogeul vietii ei: The Huffington Post.

The Huffington Post: platforma cu atitudine, de comunitate si pentru comunitate

E o vorba: niciodata nu este prea tarziu pentru a-ti implini visele. Arianna Huffington si-a gasit vocatia la 55 de ani, atunci cand altii se gandesc la pensionare. Dupa o cariera in presa, la BBC, o evadare in literatura, ca autoare de carti ( “The Female Woman”) si ocazional, aparitii ca speaker, Arianna a ajuns cumva candidata la alegerile pentru postul de guvernator al Californiei, in 2004.

O data cu aceasta candidatura, a observat impactul media asupra evenimentelor politice si mai ales a influentei Social Media. Discutiile se mutau in online; se formasera comunitati, oamenii gaseau implicarea prin digital usoara, la indemana. Asa s-a format ideea unei platforme de stiri cu atitudine, in care autorii isi asumau preferintele si scriau subiectiv fara remuscari de constiinta.

O astfel de platforma trebuia deci sa fie pentru comunitate si de comunitate realizata. La inceput, proiectul aduna sub aripa sa jurnalisti voluntari neexperimentati, dar cu rabdare si pasiune, micul agregator de bloguri cu atitudine si opinii controversate s-a transformat intr-un site de news cu 23 de rubrici, cateva mii de colaboratori si peste o suta de jurnalisti platiti.

Arianna a incercat sa redea jurnalismul traditional intr-o forma moderna si sustine ca ,,desi este tentant sa livrezi breaking news non-stop, apreciez jurnalistii care ofera un context informatiilor, o poveste”, conform comunitech.ca.

The Huffington Post a castigat anul acesta Premiul Pulitzer pentru articole de interes national.

Vorbe de duh. Spiritualitatea, arma imaginii sale de lider

O femeie cu multiple fatete, Arianna si-a descoperit partea spirituala in adolescenta. Dupa o calatorie in India la varsta de 17 ani, ea a inceput sa vada lucrurile in perspectiva. Acum, aceasta crede ca obsesia oamenilor de a fi creativi este rezultatul “efortului comun de a atinge nemurirea intr-o era in care majoritatea oamenilor nici nu mai cred in viata de apoi” si ca, un mod de a atinge creativitatea este de a lua o pauza si de a inceta sa te sfortezi pana la epuizare.

Intr-o conferinta inregistrata si postata pe site-ul TED.com, Arianna ne sfatuieste sa dormim mai mult, pentru a fi productivi si a lua decizii demne de un lider capabil. Atunci cand esti odihnit poti sa vezi imaginea de ansamblu si poti sa actionezi in avans: “Un IQ mare nu iti garanteaza ca vei fi un bun lider; esenta liderului este capacitatea de a vedea icebergul inainte sa loveasca Titanicul”.

Intotdeauna cu picioarele pe pamant si privirea spre viitor: “Trebuie sa faci ceea ce visezi sa faci, chiar si cand iti este frica”

La 62 de ani, Arianna Huffington continua sa invete si sa isi extinda imperiul. Produsul mediatic The Huffington Post are si o editie de iPad, cu editoriale cuprinzatoare si se pregateste sa lanseze o editie italiana si una spaniola a site-ului de stiri, cu oameni care sa posteze din acea regiune.

In timp ce initiativele ei sunt ancorate in realitate, Huffington pare sa aiba intotdeauna un as in maneca neasteptat sau un vis de implinit. Desi recunoaste ca nu este o superfemeie si frica nu ii este straina, Arianna spune ca: “Trebuie sa faci ceea ce visezi sa faci, chiar si cand iti este frica”.

În articolul

Femei de succes: Arianna Huffington, grecoaica care si-a gasit vocatia la 50 de ani. Acum este una din cele mai influente femei din lume!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x