Femeia din spatele Primei Doamne, Michelle Obama

Publicat pe 04.08.2016 la 11:11 Actualizat pe 04.08.2016 la 15:40

La vârsta de 39 de ani, Sara Hurwitz este autoare de discursuri pentru familia prezidențială Obama de opt ani și editorul principal al discursurilor Primei Doamne de aproape șapte.

Chuck Kennedy

The White House

Cu 25 de ani în urmă, Sara Hurwitz, autoarea discursului emoționant rostit de Michelle Obama luni seară la Convenția Național Democrată din Philadelphia, vizita pentru prima dată Casa Albă – într-o excursie cu școala – și își promitea să revină să lucreze acolo, scriu jurnaliștii de la Boston Globe.

„Îmi amintesc faptul că am fost extrem de impresionată și i-am spus unuia dintre profesorii mei că vreau să mă întorc și să lucrez aici.”

a povestit tânără originara din Wayland, Massachusetts într-un interviu acum câțiva ani.

La vârsta de 39 de ani, Hurwitz este autoare de discursuri pentru familia prezidențială Obama de opt ani și editorul principal al discursurilor Primei Doamne de aproape șapte.

Inițial, tânăra a lucrat ca șef de campanie pentru Hillary Clinton în anul 2008, fiind editorul principal al discursurilor sale. La doar două zile după ce Clinton și-a recunoscut înfrângerea, echipa Obama i-a oferit Sarei Hurwitz un job.

Prima sa sarcina pentru campania Obama a fost redactarea discursul lui Michelle Obama de la convenția din Denver 2008, după cum au scris cei de la Washington Post – același discurs despre care se spune că a fost plagiat de Melania Trump, care l-a rostit anul acesta la Convenția Naționala Republicana.
Astfel, se pare că, Hurwitz a devenit primul editor de discursuri care a scris – deși neintenționat – atât pentru o actuala Primă Doamna a Americii cât și pentru o posibilă viitoare, din partide opuse, în timpul unui „duel” electoral.

Hurwitz a acceptat postul într-o perioada delicată pentru Michelle Obama care se pregătea să se adreseze din nou publicului în cadrul Convenției de la Denver, după o perioadă în care fusese catalogată ca fiind „furioasă”, „elitistă” și „lipsită de patriotism”.

Rememorând prima sa întâlnire cu viitoarea Prima Doamna a Americii, Hurwitz a declarat că și-a dat seama imediat că Michelle Obama știe cine este și va ști în totdeauna ce vrea să spună.

„Mi-a spus clar: „OK, asta sunt eu, ăsta e locul din care provin, asta e familia mea, astea sunt valorile mele și asta vreau să punctez în cadrul convenției””

a mai declarat ea pentru The Washington Post.

Colaborarea dintre cele două a fost un succes încă de la început, iar popularitatea Primei Doamne a început sa crească după discurs.

Tot Sara Hurwitz a scris și discursul de luni seara de la Convenția Național Democrată din Philadelphia, care a fost foarte lăudat peste tot în lume, fiind considerat momentul apogeu din sezonului convențiilor electorale, după cum a afirmat și analistul politic de la ABC News, Mattew Dowd, pe contul sau de Twitter.

“Mă trezesc în fiecare dimineață într-o casă care a fost construită de sclavi” – Michelle Obama, Convenția Național Democrată

Într-un interviu video Sara a explicat că profesia sa este foarte interesantă și plină de satisfacții, dar vine și cu o responsabilitate enormă, deoarece există mereu un dead-line care te presează.

„Nu ai voie să te blochezi. Poți să te gândești zece minute, treizeci de minute, dar apoi trebuie să începi să scrii, și deși poate părea greu, discursurile se scriu un cuvânt pe rând, așa că cel mai important este să începi. O propoziție, două, un paragraf iar apoi lucrurile încep să se lege și vezi ce ai obținut.”

În ziua de azi, primele doamne trebuie să aibă un număr mare de discursuri la activ prin care să militeze pentru cauzele pe care le susțin fie că este vorba de rasism, sărăcie, violență etc.
Colaborarea dintre Michelle Obama și Sarah Hurwitz este una atât de profitabila prin faptul că cele două par să fi căzut de acord asupra stilului oratoric pe care îl abordează.

„Este o formă delicată de a face o sugestie. Nu este genul acela de lucru care te lovește direct în cap”

spunea tânăra.

Într-un articol publicat în luna iunie de Washington Post, tânără scriitoare a descris procesul prin care ea, alături de Prima Doamnă, creează și modelează discursurile, făcând schimb de ciorne, subliniind toate ideile principale pe care Michelle Obama își dorește să le transmită în toate monologurile sale.

„Acum ca și scriitor pentru ea, eu practic editez discursul cu vocea sa în cap, pentru ca mi-a oferit atât de mult feed-back de-a lungul anilor și a fost foarte clară în legătură cu ceea ce își dorește”

a punctat Hurwitz pentru The Post.

Luni seara, asta a însemnat să se adreseze poporului într-o manieră candidă, vorbind despre provocarea de a crește două fete sub atenta supraveghere de la Casa Albă și despre importanța istorică a desemnării unei femei ca și candidat pentru funcția de președinte al Americii.

“Datorită lui Hillary Clinton, fetele mele pot considera ca o femeie este îndreptățită să devină președintele Statelor Unite ale Americii.”Michelle Obama, Convenția Național Democrată

Michelle Obama a reușit totodată să îl critice în mod sever pe candidatul republican, Donald Trump, fără a-l numi concret.
Și editorul principal al președintelui Barak Obama a afirmat pe pagina sa de Twitter că discursul Primei Doamne va rămâne în istorie și că Hurwitz a avut o strategie prin care a păstrat ce a fost mai bun pentru final, rezultatul fiind unul spectaculos.

În articolul

Femeia din spatele Primei Doamne, Michelle Obama

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x