Fuego își expune tablourile la Palatul Parlamentului

Publicat pe 05.09.2016 la 10:36 Actualizat pe 05.09.2016 la 10:45

Din 5 septembrie, iubitorii de arta sunt asteptati sa viziteze expozitia de pictura ”Casa parinteasca”. Tablourile sunt semnate Paul Surugiu-Fuego.

Iubitorii muzicii, dar și pasionații de pictură, sunt invitați să admire tablourile create de Fuego, începând de astăzi.

Expoziția de pictură a artistului Paul Surugiu-Fuego denumită „CASA PĂRINTEASCĂ”, găzduită la Palatul Parlamentului (strada Izvor, nr. 2-4, sector 5, București), în Sala de expoziții „CONSTANTIN BRÂNCUȘI”, în perioada 5 - 20 septembrie 2016 (program zilnic, de la 9.00 la 17.00).

Cumva inspirat de legătura dincolo de cuvânt, cu Grigore Vieru, pornind de la cântecul pe versurile poetului – “CASA PĂRINTEASCĂ NU SE VINDE” - Paul Surugiu a descoperit o nouă temă în pictura sa - casele românești. Prima lucrare a reprezentat casa părintească a poetului, de pe mal de Prut, din Pererata, locul în care geniul artistic a descoperit lumina poeziei!
Colecția "CASA PĂRINTEASCĂ" se vrea a fi o reîntoarcere la origini, la simbolistică, realizându-se astfel legătura dintre impresionantul monument de arhitectură – CASA POPORULUI și casele atent așezate pe pânză de Paul Surugiu, din toate colțurile țării, pentru că ”acasă” reprezintă locul în care sufletul nostru își găsește liniștea!
Pentru Fuego, arta plastică reprezintă un nou mod de exprimare și o posibilitate concretă de a ajuta. În luna octombrie a anului 2015 lansa proiectul „ART BY FUEGO - ARTĂ PENTRU SUFLET”, o inițiativă care-și propune să sprijine marii artiști ai României, ajunși, din diverse motive, într-o situație dificilă, dar și tinerele talente.


Astfel, majoritatea fondurilor obținute din vânzarea picturilor realizate de Paul Surugiu merg către legendele României, dar și către tinerii care bat la porțile afirmării.

Pentru că ART by FUEGO înseamnă artă pentru suflet ) am în plan, să-i pot ajuta mereu pe colegii mei mai în vârstă, artiști respectați ai țării, care din varii motive au ajuns într-o situație delicată financiar. Mi-am propus să fiu alături de colegii mei, ajunși la finalul unei cariere încununate de succes, încercând să contribui, cu modestele mele posibilități, la asigurarea unui trai decent, oferindu-le astfel posibilitatea de a se exprima în voie cu ceea ce știu ei să facă mai bine – arta lor. Căci orice start trebuie să aibă ținte, iar frumosul poate schimba, la un moment dat, vieți. Vă las să vă delectați cu arta și vă mulțumesc că-mi sunteți aproape în acest proiect!” – Paul Surugiu – FUEGO.

“Pictura e o terapie ce-mi dă putere. Am pus suflet în nașterea operelor mele și mă pot mândri cu niște timp investit cu folos. Cu pictura pot naște lumi noi, culori noi și știu că la un moment dat, una dintre creațiile mele va sta pe un perete și va fi admirată, nu neapărat pentru frumusețe, ci pentru sinceritatea și pasiunea puse în realizarea ei. Dincolo de asta, sunt fericit că pot ajuta pe cei ce ne-au alinat cândva copilăria, dar și pe tinerii care acum, la start de carieră, au nevoie de noi!“ (PAUL SURUGIU – FUEGO )



Iubitorii de artă, oamenii ce-și doresc să sprijine acest proiect nobil, specialiștii dar și publicul larg căruia expoziția i se adresează în egală măsură sunt așteptați la Palatul Parlamentului, Sala de expoziții „CONSTANTIN BRÂNCUȘI”, strada Izvor, nr. 2-4, sector 5, București, zilnic, de la 9.00 la 17.00, în perioada 5 - 20 septembrie 2016.

În articolul

Fuego își expune tablourile la Palatul Parlamentului

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x