Garderoba capsula: ce este si cum o obtii

Publicat pe 16.09.2019 la 11:06 Actualizat pe 20.09.2019 la 17:57

Iti explicam pe larg ce inseamna si mai ales ce presupune obtinerea unei garderobe de tip capsula, in functie de sezon.

Daca ai auzit de garderoba capsula, dar nu stii exact ce inseamna, iti oferim cea mai simpla si succinta definitie: o colectie limitata de piese vestimentare, accesorii si incaltaminte pe care le combini intre ele pentru a obtine mai multe tinute. Concret, vei porni prin a-ti achizitiona cateva obiecte de baza si le vei purta combinate. Este simplu, iar tot ce trebuie sa faci este sa respecti unele reguli ce tin de alegerea hainelor, a accesoriilor, a culorilor si a texturilor din care sunt confectionate.

Iti explicam pe larg ce inseamna si mai ales ce presupune obtinerea unei garderobe de tip capsula, in functie de sezon:

Ce este garderoba capsula?

In general, garderoba capsula se construieste pe fiecare sezon, primavara – vara si toamna – iarna, iar primul pas este sa selectezi din hainele vechi ceea ce crezi ca merita pastrat, ca mai apoi sa pornesti in cautarea hainelor pentru a o completa. Vei tine cont in alegerile tale de gusturile personale, dar si de cateva sfaturi in materie de moda. De exemplu, vei evita alaturarea dintre satin si tricotaje si vei investi doar in articole versatile, ce pot fi purtate in orice moment al zilei.

Piese vestimentare de nelipsit dintr-o garderoba capsula

Incepe prin a-ti analiza garderoba veche si vezi ce poti sa pastrezi din ea. Pentru a-ti construi capsula ai nevoie de piese de baza precum: Jeansi, o rochie neagra, o rochie in culoarea preferata, o fusta universal, un tricou simplu, alb, o camasa alba, un blazer si un cardigan. Atentie, adopta culori precum albastru, bleumarin, bej, crem sau gri, se combina mult mai usor fata de cele aprinse.

Nu uita de accesorii. Ia-ti cercei, inele, bratari sau lanturi, in functie de ce iti place sa porti. Alege lemnul ca material principal pentru bijuterii. Vei avea nevoie si de o curea subtire si una lata, de ochelari de soare care sa se potriveasca fizionomiei tale, de o esarfa, dar si de una sau doua genti clasice, una neagra si una nude, iar daca esti suficient de indrazneata, poti opta pentru una rosie.

Pentru incaltaminte, in functie de stilul sau si de felul in care te simti confortabil in sezonul cald, cumpara cel putin o pereche de pantofi sport, una de stiletto, sandale cu talpa joasa si unele cu toc gros.

Cum combini articolele alese

De aici incepe distractia, caci odata ce ai toate aceste piese in garderoba ta capsula vine din felul in care reusesti sa le combini pentru a obtine cele mai interesante si la moda tinute. De exemplu, pentru birou vei incalta perechea de stiletto, iar pornind de la ea vei construi un outfit cu fusta si blazer. Nu uita ca pe sub sacou sa porti un top din dantela, pentru un plus de feminitate. Accesorizeaza cu o pereche de cercei si cu una dintre genti si ai obtinut un look perfect.

Daca de cele mai multe ori imbraci tinute casual, atunci pantofii sport sunt de baza. In jurul lor poti construi un outfit cu jeansi deschisi la culoare, un tricou alb, peste care sa porti un colier maxi. Daca vrei sa atragi atentie, ia-ti geanta rosie. Rezultatul va fi in stilul smart-casual, extrem de la moda in 2019.

Ce schimbari aduce garderoba capsula

Odata ce te-ai decis sa-ti construiesti o tinuta capsula trebuie sa renunti la toate hainele vechi pe care nu le mai imbracai de ceva timp. Uita de ideea ca poate iti vor mai folosi intr-o zi. Impacheteaza-le si fa-le cadou celor nevoiasi, daca sunt in stare buna. Un mare avantaj va fi ca iti vei redobandi spatiul din sifonier sau dressing. In plus, vei putea pastra mult mai usor ordinea printre haine. Colectia capsula iti mai ofera un mare plus, acela ca nu vei mai pierde minute bune incercand sa te decizi ce anume sa porti pentru simplul fapt ca ai mult prea multe haine.

Colectia capsula vine cu avantaje si dezavantaje. Daca iti ofera spatiu mai mult si posibilitatea de a nu da gres niciodata in alegerea hainelor, trebuie sa stii ca va trebui sa investesti periodic si sa inlocuiesti articolele care se degradeaza. In timp, de la spalat, tricoul se va scamosa, blugii se vor decolora. Ai grija ca tot ce porti sa arate impecabil. Este secretul oricarei femei care cauta sa-si construiasca un stil vestimentar care sa o faca sa se simta bine in propria piele.

Sursa foto: https://unsplash.com

În articolul

Garderoba capsula: ce este si cum o obtii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x