Hamburgeri, hot dog, înghețată făcută în casă? Nici vorbă! Ce conținea primul meniu de 4 iulie!
Publicat pe 04.07.2014 la 09:05 Actualizat pe 04.07.2014 la 14:59
Grătare, picnicuri, artificii - la asta te gândești inițial când auzi de petrecerea națională de Ziua Independenței la americani. Dar primul meniu al președintelui John Adams, unul din părinții fondatori ai Statelor Unite, nu era nici pe departe la fel de savuros (și caloric) precum cel de azi
Grătare, picnicuri, artificii - la asta te gândești inițial când auzi de petrecerea națională de Ziua Independenței la americani. Dar primul meniu al președintelui John Adams, unul din părinții fondatori ai Statelor Unite, nu era nici pe departe la fel de savuros (și caloric) precum cel de azi!
Potrivit legendei, pe 4 iulie 1776, John Adams a sărbătorit alături de soția sa Abigail cu supă de broască țestoasă, somon la cuptor cu sos din ouă, mazăre verde și cartofi fierți în coajă. Desertul final a constat din budincă indiană și plăcintă cu mere.
În timp, supa de broască țestoasă a dispărut din bucătăriile gospodinelor. Cu cât a crescut îngrijorarea oamenilor privind protejarea speciei, cu atât a scăzut pofta americanilor pentru acest preparat. Până la urmă, friptura de porc a devenit carnea tradițională de 4 iulie, care a dat tonul pentru următoarele grătare.
Astăzi, americanii ies la picnic cu familia și prietenii, pun pe grătar carnea pentru hamburgeri, fac hotdogs (doar iulie e ziua națională a lor) și fasole coaptă. Lângă acestea se servesc salate reci cu sosuri bune și pentru chipsuri.
Berea e la ordinea zilei, dar pentru cei care nu vor să bea alcool, limonada este o alternativă clasică pentru 4 iulie. Cât despre desert, plăcinta de mere a fost înlocuită cu tort de căpșuni, uneori cu topping de afine și înghețată făcută în casă.