Imbraca-te in culorile care iti fac bine!

Publicat pe 15.09.2010 la 16:23 Actualizat pe 15.09.2010 la 16:55

Imbraca-te in culorile care iti fac bine!

Toamna, zilele friguroase, fara soare, ne induc o stare de deprimare din care ne este greu sa iesim. Suntem apatici si lipsiti de energie. Asa-zisa "melancolie de toamna" se instaleaza in cazul celor mai multi dintre noi imediat ce culorile naturii incep sa tinda spre galben, maro si ruginiu.

Pana si culorile hainelor noastre nu mai sunt luminoase si deschise ca in timpul verii. Ne imbracam mai mult in negru, maro si gri. Si, desi ar putea parea gresit, acestea sunt chiar culorile care, toamna, ne echilibreaza energiile interioare, sustin specialistii in cromoterapie.


"Nu este recomandat sa cream contraste mari intre hainele noastre si culorile naturii", explica dr Cristina Balanescu, medic primar medicina generala, cu competente in terapii complementare, de la Centrul de Sanatate ClarMed.

Daca trecem brusc de la optimismul pe care ni-l confera o camera luminata in verde deschis la nuantele naturii specifice toamnei, riscul de a cadea intr-o stare depresiva sunt mai mari decat daca ne adaptam culorile hainelor, spre exemplu, la cele ale copacilor si ale cerului.

Beneficii
Moda din aceasta toamna ne avantajeaza din acest punct de vedere. Deoarece casele de moda au decretat griul si argintiul culori in trend in acest sezon. In cazul in care culorile modei de la Paris nu sunt potrivite starii noastre de spirit, cromoterapeutii ne recomanda sa renuntam la ele.


Si mai degraba sa ne imbracam toamna in galben deschis, stralucitor, in nuante calde de portocaliu, de maro si ruginiu sau chiar in alb. Cu atat mai mult daca suferim de afectiuni respiratorii, digestive sau ale sistemului endocrin. Deoarece in cromoterapie, galbenul este asociat cu sistemul respirator, portocaliul regleaza dezechilibrele aparatului digestiv si ale glandelor endocrine, iar maroul si albul sunt culori benefice in caz de depresie.

Citeste jurnalul.ro

În articolul

Imbraca-te in culorile care iti fac bine!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x