Înflorește și bucură-te de viață: Sugestii de wellness pentru trup și suflet

Publicat pe 15.05.2020 la 11:10 Actualizat pe 15.05.2020 la 11:13

„Fericirea este poezia femeilor‟ spunea Honore de Balzac, iar studiile în psihologia pozitivă au ajuns la concluzia că, prin practicarea recunoștinței, fericirea poate fi atinsă. Vara este la doar o lună distanță de noi, soarele ne încălzește din ce în ce mai mult și, cu siguranță, fiecare dintre noi avem motive de bucurie în viață.

„Fericirea este poezia femeilor‟ spunea Honore de Balzac, iar studiile în psihologia pozitivă au ajuns la concluzia că, prin practicarea recunoștinței, fericirea poate fi atinsă. Vara este la doar o lună distanță de noi, soarele ne încălzește din ce în ce mai mult și, cu siguranță, fiecare dintre noi avem motive de bucurie în viață.

De cele mai multe ori alergăm după lucrurile materiale, crezând că dacă le obținem o să fim satisfăcuți. Și cu stupoare aflăm că un vid rămâne în suflet și degeaba îl încărcăm cu lucruri materiale, dacă nu ne umplem rezervorul interior cu pace și fericire.

Un studiu realizat pe o perioada de aproximativ 80 de ani de către Universitatea Harvard a tras concluzia că nu averea și posesiunile materiale fac oamenii fericiți, ci relațiile de prietenie sincere și căsătoriile fericite.

Mintea și corpul sunt două entități care nu se pot exclude și funcționarea lor corectă se face la unison. Dacă simți nevoia de a schimba anumite aspecte în viața ta, urmărește sugestiile noastre și încearcă să le pui în practică:

Stăpânește-ți gândurile

Știai că 80% dintre gândurile zilnice pe care le avem sunt negative? Se pare că suntem o specie pesimistă. De câte ori nu ai pus în față răul, atunci când ai avut de rezolvat o situație sau te-ai confruntat cu necunoscutul? Foarte mulți dintre noi avem o stimă de sine scăzută, iar acest lucru dăunează nu doar vieții profesionale, ci și celei personale.

Fii atentă la gândurile tale. Este important sa devii conștientă de ele. Ori de câte ori sesizezi un gând urât, nu-l alunga; lasă-l să treacă, observă-l și deconectează-te de el, găsindu-i o conotație pozitivă.

Renunță la „Nu pot”, în favoarea lui „Pot”. Acest lucru nu se face instant. Este o obișnuință care trebuie practicată îndelung, nu te aștepta la minuni peste noapte. Trebuie să fii realistă, dar perseverentă. Învingătorii nu se folosesc de rolul de victimă și nici nu găsesc pretexte atunci când doresc să câștige o bătălie.

Lupta cu gândurile și mentalitatea negativă se face în timp și cu perseverență. Îți recomandăm să citești cartea „Psihologia pozitivă. Ce ne menține fericiți, optimiști și motivați” - Charlotte Style.

Un nou hobby, o nouă viață

Această perioadă pe care o traversăm cu toții a avut și puncte bune, indiferent de tragicul situației. Mulți dintre noi ne-am reconectat la familie, am avut mai mult timp pentru copiii noștri, am avut mai mult timp pentru noi. Poate am început să învățăm ceva ce ne doream de mult timp, dar mereu amânam.

Poate că de foarte mult timp ai dorit să te apuci de reamenajarea casei. De ce nu încerci să redecorezi bucătăria de vară? Fie că dorești să împrospătezi aspectul mobilei din bucătărie sau să cumperi ustensile noi, precum un frigider, un aragaz sau o plită, convinge-i pe membrii familiei să luați parte împreună la proiectul casei.

Sunt zeci de turoriale pe YouTube care te învață să fii propriul Meșter Manole în locuință, iar dacă simți că poți aprofunda, un curs de design interior după izolare este un țel nemaipomenit.

Dezvoltă-ți o nouă rutină de antrenament

Îți place să alergi? Încearcă ceva diferit timp de o săptămână, cum ar fi înotul, pilates sau zumba. Diversitatea alungă plictiseala și, cu cât ești mai plictisită, cu atât randamentul tău scade. Un nou tip de exerciții va trezi noi mușchi din somnul de peste iarnă și, poate, vei descoperi că îți place foarte mult noul antrenament.

De altfel, schimbarea lucrurilor nu numai că te întinerește, dar poate fi și un declanșator al pierderii în greutate.

A fi productiv cere ambiție, iar a fi onest cu tine însuți necesită mult curaj. Dar, dacă dorești să ai parte de schimbare, o poți face trăind conștient și practicând sportul pentru corp în egală măsură cu cel pentru minte.

Sursa foto Shutterstock

În articolul

Înflorește și bucură-te de viață: Sugestii de wellness pentru trup și suflet

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 aprilie 2024. Racii se pot confrunta cu probleme în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
HelloTaste.ro
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Catine
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Cine a fost românul celebru care a fost febleţea lui Naomy: „Cel mai drăguţ!” Ce a putut spune despre Adrian Mutu
MediCOOL
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Spynews
Oana Lis a început să-și vândă lucrurile din casă! Soția lui Viorel Lis, apel disperat: ”Am probleme mari de rezolvat” / FOTO
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
6 semne că ai deficit de progesteron. De ce este important acest hormon
HelloTaste
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
x