Interviu cu Ed Kavishe, fotograf de streetstyle si catwalk: “Fotografiez persoanele care au curajul sa poarte ce simt, oricat de ciudat ar fi, si nu se iau dupa cei din jur”

Publicat pe 17.09.2012 la 22:46 Actualizat pe 18.09.2012 la 14:10

Absolutely Fabulous Fashion & Vintage Fair este o ocazie de a cunoaste oameni cool din industria modei, bloggeri de moda, stilisti si vedete (la editia de anul acesta am zarit-o si pe Dana Rogoz).

De data aceasta, evenimentul avea sa fie cu totul special. Diana Enciu si Alina Tanasa anuntasera vizita unui fotograf de catwalk din New York, care s-a apucat de curand si de fotografie de streetstyle.

Ed Kavishe este fotograf, fondator si director Fashion Wire Press si se conduce in viata dupa motto-ul: "Traiesti doar de doua ori in viata: o data cand te nasti si a doua oara cand esti pe punctul de a infrunta moartea".

Nu stiam la ce sa ma astept dar Ed Kavishe m-a impresionat placut. Imbracat intr-un pulovar negru cu fermoar, care lasa la iveala o camasa in carouri, pantaloni intr-o culoare neutra, pantofi sport cu design nonconformist si ochelari negri rotunzi, Ed avea clar un background in fashion. Acest fapt in sine reusea sa intimideze - fetele prezente la targ susoteau cu emotie despre strainul pentru care se imbracasera in acea zi ( n.b.: gazdele promiteau ca cele mai cool tinute urmau sa fie fotografiate de el).

In realitate, Ed Kavishe transmitea aerul degajat al omului obisnuit cu camerele (el insusi avand una), cu modelele si oamenii pasionati de moda. Totusi, il surprindeai cum analiza de sub ochelari tinutele care se perindau prin fata lui.

Am profitat de un moment liber ca sa discut cu el despre momentul in care s-a apucat de fotografie, despre New York, ce ii place sa surprinda in fotografiile sale si ce parere are despre modul in care se imbraca romancele.

Euforia.tv: Cum te-ai hotarat sa devii fotograf? De ce ai ales specializarea: moda?

Ed Kavishe: Nu m-am hotarat, pur si simplu s-a intamplat. Initial am dat la medicina si faceam in timpul liber fotografie. Mi-a placut atat de mult, incat dupa 11 septembrie, am inceput sa fac asta ca profesionist. Lucrurile erau in schimbare asa ca am decis sa ma schimb si eu si sa raman la fotografie.

M-am apucat de fotografie de strada abia acum 6 luni. Asta s-a intamplat cand am fost trimis sa fac poze la NYFW, deci practic moda prezenta pe catwalk m-a facut sa ma gandesc la cea de pe strada. Cu cat calatoream mai mult, cu atat vedeam persoane imbracate cat mai diferit. Cam acum un an m-am apucat mai serios de asta, dar nu e ceva ce caut, de obicei se intampla in jurul saptamanilor modei. Daca am camera la mine, de ce nu?

Euforia.tv: Ce iti atrage atentia la o persoana, incat sa vrei sa ii faci o fotografie?

Ed Kavishe: E doar modul in care poarta un outfit, cred. E vorba de cineva care isi construieste o tinuta deosebita si arata bine in ea. Persoana care alege sa se imbrace intr-un fel pentru ca simte asta si nu pentru ca ceilalti din jurul ei poarta acel lucru, persoana care are curajul sa poarte ceva ciudat, pentru ca ii exprima personalitatea.

Euforia.tv: Ai fost la New York Fashion Week. Ce show ti-a placut cel mai mult acolo?

Ed Kavishe: (raspunde rapid, fara sa ezite) Proenza Schouler, tot show-ul a fost realizat cu meticulozitate, hainele au fost incredibile, au ridicat mult nivelul: felul in care au amestecat culorile, detaliile hainelor, locatia a fost bine aleasa, era o fabrica parasita.

Euforia.tv: Locatiile conteaza foarte mult?

Ed Kavishe: Da, desi aici a fost vorba pur si simplu de o fabrica, zidurile nu erau terminate, dar hainele reuseau sa se confunde pe alocuri cu decorul.

Euforia.tv: Show-ul Marc Jacobs a fost unul inedit. Cum ti s-a parut tie – pasarela in forma triunghiulara?

Ed Kavishe: Am numit-o “bucata de pizza”. Da, a fost frumos. Lucrul pe care cred ca oamenii o sa il retina este finalul, felul in care a fost orchestrat. La fel si la [prezentarea] Alexander Wang.

Euforia.tv: Ce diferentiaza New York fata de alte orase ale modei?

Ed Kavishe: (rade cu pofta) New York e cel mai tare! Moda strazii e foarte diferita insa, de cea de pe catwalk. Oamenii sunt foarte individualisti. Poti sa iti dai seama de unde provine cineva dupa felul in care se imbraca: din vest, est, din Chelsea sau Soho. Oamenii se imbraca dupa felul in care cei din jurul lor se imbraca. Cred ca barbatii din New York poarta haine care le sunt utile dar totul este simplu, nimic socant, uneori iese bine, alteori nu. Nu e nimic extravagant. Nu e ca in Paris, sau chiar ca intr-un oras ca Milano, unde majoritatea poarta haine de designer.

Cat despre moda de pe catwalk este foarte pret-a-porter, designerii de aici sunt preocupati sa vanda, sa creeze haine care sa fie cumparate si purtate.

Euforia.tv: La ce te astepti de la urmatorul eveniment la care mergi in Saptamana Modei?

Ed Kavishe: Urmeaza Milano, de marti. Vreau sa vad Prada, sunt un mare fan Dolce & Gabbana, apoi Marni, Salvatore Ferragamo. Astept sa vad cu ce propuneri vin ei.

Euforia.tv: Cat de mult conteaza bloggerii de fashion si streetstyle pentru oameni?

Ed Kavishe: Scott Schuman, The Sartorialist, de exemplu, cand a devenit important in New York, a inceput sa schimbe felul in care oamenii se imbracau aici. Atat de multa influenta a avut. Intr-o anumita masura, cred ca oamenii au inceput sa se imbrace pentru el.

Euforia.tv: In speranta ca vor fi observati pe strada de el si fotografiati?

Ed Kavishe: Da, dar nu numai asta. Erau vazuti de el, pentru ca trecea prin aceleasi cartiere intotdeauna. Asa si Bill Cunningham, imi place mult si de el, el e faimos pentru ca face poze in fata magazinului Bergdorf Goodman. Daca oamenii stiu ca vor trece prin acel loc, tind sa se imbrace bine. Cred ca Scott a reusit sa faca asta - sa schimbe felul in care oamenii se imbraca, macar putin. O data ce s-au vazut la el pe blog, au realizat ca pot fi surprinsi in orice moment de camera lui.

Daca ati avea asa ceva si aici, el/ea ar putea influenta felul in care se imbraca romanii.

Euforia.tv: Ai vazut ceva interesant la targ?

Ed Kavishe: Da, chiar da. (zambeste larg ) Am vazut o pereche de ochelari, am vazut un portofel frumos pe care am de gand sa mi-l iau, da, sunt lucruri frumoase. Sunt impresionat de faptul ca oamenii de aici gasesc lucruri nu neaparat scumpe, dar pe care le poarta cu gust si arata trendy. Poti sa arati bine cu bani multi sau cu bani putini, atat timp cat stii ce sa alegi.

Euforia.tv: Dar fetele prezente aici, poarta outfituri care sa iti atraga atentia?

Ed Kavishe: Da, se imbraca bine si nu strica ca sunt si frumoase ;)

text: Mara Pruna

foto: http://edkavishe.tumblr.com/ , de Emanuel D'Angelo

În articolul

Interviu cu Ed Kavishe, fotograf de streetstyle si catwalk: “Fotografiez persoanele care au curajul sa poarte ce simt, oricat de ciudat ar fi, si nu se iau dupa cei din jur”

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x