Labioplastia, operaţia tabu pentru o viaţă sexuală fericită

Publicat pe 18.02.2015 la 13:25

Atât reprezentantele sexului frumos, cât şi bărbaţii au început să îşi dorească fie sâni mai mari, fie un abdomen mai bine definit, fie un nas mai mic. Pentru că de cele mai multe ori operaţiile se fac pentru a impresiona persoanele de sex opus, a devenit din ce în ce mai accesat şi subiectul aspectului zonelor intime

Societatea actuală promovează valori estetice greu de atins, iar femeile sunt, în general, foarte uşor impresionate de modelele pe care le observă în reviste. Un aspect fizic că în reviste poate fi atins doar cu ajutorul operaţiilor estetice. Din acest motiv, atât reprezentanţele sexului frumos, cât şi bărbaţii au început să îşi dorească fie sâni mai mari, fie un abdomen mai bine definit, fie un nas mai mic. Pentru că de cele mai multe ori operaţiile se fac pentru a impresiona persoanele de sex opus, a devenit din ce în ce mai accesat şi subiectul aspectului zonelor intime.

„Labioplastia nu oferă satisfacţie doar din punct de vedere estetic, ci şi psihic. De cele mai multe ori, labiile mici sunt prea mari şi devin vizibile spre exemplu atunci când persoana poartă un costum de baie sau un pantalon strâmt. În alte situaţii, labia mare poate avea un aspect căzut, flasc. Ambele situaţii pot crea complexe de inferioritate în intimitate şi nu numai, iar o astfel de operaţie funcţionează ca o întinerire a aspectului zonei intime”, menţionează chirurgul estetician Dr. Calin Doboş.

Ce trebuie să ştiţi despre labioplastie

Labioplastia este o operaţie estetică de îmbunătăţire a aspectului labiilor fără a afecta funcţia acestora. Procedura chirurgicală este utilizată pentru simetrizarea, reducerea sau armonizarea regiunii labiale astfel încât să se ajungă la un aspect considerat „normal”. Labioplastia nu afectează în niciun fel desfăşurarea normală a actului sexual sau o viitoare sarcina.

Operaţia chirurgicală este recomandată femeilor care sunt deranjate de mărimea excesivă a labiilor mici, mai ales în cazul în care acestea sunt vizibile printr-o lenjerie mai strâmtă. Există cazuri în care mărimea labiilor afectează desfăşurarea actului sexual sau modul în care se realizează toaleta locală. Procedura este indicată după ce s-a încheiat procesul de creştere şi maturizare a organelor sexuale, la încheierea pubertăţii.

Operaţia de labioplastie durează în jur de 30 de minute. În funcţie de caz, se realizează o incizie la limita dintre pielea labiilor şi mucoasa şi se excizează o cantitate variabilă de piele, ţinându-se cont de simetria locală şi de reconstrucţia labiilor mici. Intervenţia se realizează cu radioplasma Ellman, în anestezie locală, iar vindecarea este foarte rapidă, pacienta putându-şi relua activităţile obişnuite imediat după operaţie”, explica Dr. Calin Doboş.

Care sunt riscurile?

Ca în cazul oricărui tip de operaţie chirurgicală, şi în după efectuarea unei labioplastii pot apărea complicaţii postoperatorii. Din fericire sunt minore şi uşor de rezolvat. Printre cele mai frecvente se află mici sângerări ale plăgii sau deschiderea suturilor. Infecţiile sunt rare, dar pot fi tratare cu antibiotice şi drenaje ce vor prelungi durata vindecării. Este recomandată mişcarea cât mai curând posibil după efectuarea operaţiei, pentru a minimiza riscul apariţiei trombozelor. Cicatricea pe care o lasa o astfel de operaţie este foarte discretă, fiind mascata în pliurile locale.

Cât durează recuperarea?

După intervenţie, zona va fi probabil umflată şi cu zone puţin vinete, iar durerile sau disconfortul apărut pot fi diminuate cu ajutorul calmantelor. Foarte importantă este igiena locală, deoarece zona nu poate fi pansata. Firele de sutură sunt resorbabile. În tot acest timp se recomandă duşuri cu apă călduţă şi săpun neutru. Este recomandată utilizarea lenjeriei intime tip pantalon, sunt de evitat exerciţiile fizice solicitante, iar aproximativ o lună zonă trebuie protejată pentru a-i oferi timp de vindecare.

Operaţia de labioplastie costa aproximativ 400-600 de euro, iar rezultatele sale sunt definitive şi spectaculoase. Pentru mai multe detalii despre labioplastie şi alte intervenţii chirurgicale, accesaţi site-ul www.drdoboscalin.ro

Despre Dr. Călin Doboş
Dr. Călin Doboş deţine o vastă experienţă în domeniul chirurgiei estetice, acumulată în cei peste 10 ani de lucru în ţară, dar şi prin participarea la diferite congrese internaţionale în aproape toate ţările din Europa, pe continentul American, SUA, Canada şi Asia. Acesta a reuşit să aducă la noi în ţara cele mai eficiente tehnici de abordare a domeniului chirurgiei estetice.
Stagiile de perfecţionare în străinătate, pregătirea timpurie făcută încă de pe băncile facultăţii, dar şi sutele de cazuri soluţionate anual, reprezintă cartea de vizită a Dr. Calin Doboş.

În articolul

Labioplastia, operaţia tabu pentru o viaţă sexuală fericită

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Românii ar putea beneficia de un nou tip de concendiu medical plătit. Se vor putea acorda maxim 45 de zile într-un an
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x