Limbajul trupului: 11 semne care iti spun cand cineva minte
Publicat pe 26.04.2013 la 16:52 Actualizat pe 26.04.2013 la 16:56
Minciuna este considerata cel mai mic dintre pacate. Insa oricum ramane un pacat. Minciuna intr-un scop nobil, ce nu afecteaza pe nimeni, este considerata corecta. Insa cand vine vorba de deceptie si inselat, minciuna ingreuneaza vietile oamenilor.
Ti-e greu sa separi adevarul de minciuna? Nu ai idee daca o persoana te minte in fata?
Observa-i limbajul trupului, caci acesta te va putea ajuta si-ti va oferi indiciile necesare.
Limbajul trupului se modifica in momentul in care cineva minte. Iata cateva semne care te vor ajuta sa stii daca cineva minte ori spune adevarul.
Isi reduce miscarile
De obicei miscarile fizice ale unui mincinos sunt rigide si limitate. Miscarile bratelor si picioarelor sunt foarte apropiate de trup, iar acesta ocupa un spatiu foarte redus.
Conversatia este neclara
Conversatia cu un mincinos nu este clara si este intrerupta. Raspunsurile lui vin cu intarziere.
Evita contactul ochi in ochi
De obicei un mincinos nu se va uita in ochii tai. Evitarea contactului vizual este un semn important ca oamenii nu pot face fata atunci cand mint. Este frica de a nu fi prins.
Foloseste obstacole
Oamenii au tendinta de a pune un obstacol drept bariera. Mincinosii obisnuiesc sa puna un obiect in fata lor pentru a devia atentia sau pentru a ascunde limbajul semnelor.
Contactul mainilor cu fata
Cand un om minte isi atinge mai mult fata cu mainile. Un mincinos isi va atinge fata la intervale regulate, de cele mai multe ori nasul si urechile.
Bataile inimilor cresc
Respiratia devine mai profunda si se aude, caci atunci cand un om minte rata batailor inimii creste.
Isi schimba expresia faciala
Expresiile faciale ale unui om care nu spune adevarul, nu sunt normale. Gesturile se schimba cu repeziciune fara a avea legatura cu situatia.
Are o atitudine defensiva
O persoana vinovata devine foarte defensiva. Un mincinos are tendinta de a se proteja de invinovatirile celorlalti.
Schimba subiectul
Mincinosii au tendinta de a schimba subiectul sau de a raspunde sarcastic pentru a-si arata nevinovatia si faptul ca nici nu au idee despre ce vorbesti.
Gesticulatia mainilor
Oamenii care folosesc in general mainile pentru a gesticula si pentru a-si ajuta cuvintele, nu gesticuleaza atunci cand nu se simt confortabil sau cand mint.
Buzele uscate
Umezirea buzelor poate semnifica deceptia. Atunci cand nu ne simtim bine, gura noastra se usuca sau devenim nervosi.
Aminteste-ti intotdeauna insa ca o persoana care face unul dintre aceste gesturi nu minte neaparat. Insa daca cineva face cateva dintre gesturile mai sus enumerate, sansele de a minti sunt destul de ridicate.