Look de star: Audrey Hepburn

Publicat pe 19.08.2011 la 17:16

A inspirat milioane de femei din lumea intreaga prin stilul sau elegant si simplu. Alaturi de creatorul de moda Hubert de Givenchy, Audrey Hepburn impune, in anii '60, la Hollywood, o noua coordonata a feminitatii, redefinind canoanele modei cu faimoasa rochita neagra purtata in „Breakfast at Tiffany's".

Tinutele etalate in „Funny Face"(1957), „Love in the Afternoon" (1957), „Breakfast at Tiffa¬ny's" (1961), „Paris When It Sizzles" (1963), „Chara¬de" (1964) sau „How to Steal a Million"(1966) raman o sursa constanta de inspiratie pentru designerii si fashionistele de azi.

Ca sa obtii un look Hepburn ca la carte ai in primul rand nevoie de piese vestimentare simple, care sa-ti puna in evidenta trasaturile. Pentru o tinuta de zi combina o camasa alba - simpla pe care o porti in stil kimono, incinsa in talie cu o curea de matase - cu pantaloni capri negri si balerini intr-o nuanta neutra.

Pentru seara alege o rochie neagra de cocktail - cu o croiala pe corp la care adaugi bijuterii statement si asorteaz-o cu o pereche de manusi de matase albe sau negre. Daca silueta iti permite sa abordezi stilul lui Audrey, adauga in garderoba: rochii fara maneci, cu guler in stil „barcuta"; trenciuri elegante, in tonuri neutre; fuste creion; jeansi evazati negri; camasi masculine; tricouri polo sau pulovere pe gat din casmir.

In ceea ce priveste accesoriile, ai incredere in ochelari supradimensionati, esarfe elegante, genti din piele cu maner de lemn si bijuterii statement sau perle. La final mizeaza pe puterea simplitatii si inspira-te din cuvintele lui Sean Ferrer:

„Stilul este un cuvant pe care il folosim adeseori pentru o multitudine de scopuri. In cazul mamei mele, Audrey Hepburn, este vorba despre extensia unei frumuseti interioare mentinute de o viata de disciplina, respect fata de ceilalti si speranta pusa in umanitate. Linia stilului ei este inca pura si eleganta, pentru ca ea credea in puterea simplitatii. Daca stilul ei este apreciat astazi este pentru ca ea credea in calitate si statutul sau de intruchipare a elegantei se datoreaza faptului ca a gasit acel look personal caruia i-a ramas fidela toata viata. Nu a urmat trendurile si nu s-a reinventat in fiecare anotimp. Ea a iubit moda, insa a pastrat-o la rangul de instrument menit a-i complimenta fizicul".


Citeste si Jurnalul National!
Foto: fanpop.com

În articolul

Look de star: Audrey Hepburn

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Comandă-record la o terasă de 1 Mai. Câţi mici a putut să cumpere un român
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x