Mămică din Olt, terorizată de medici și asistente în sala de nașteri: ,,Eram convinsă că o să mor și am cerut cezariană. Medicul: ți-am dat doză de cal să te dilați! Îl imploram…”

Publicat pe 13.12.2017 la 08:38 Actualizat pe 13.12.2017 la 09:26

Suerinta unei mame a devenit virala!

sursa foto: sanatate.bzi.ro


Povestea unei mame a devenit virală, după ce a decis să își scrie povestea și să o publice pe site-ul totuldespremame.ro, în speranța că povestea ei va folosi cuiva și aceea că nimeni nu va mai trece prin ce a trecut ea! Iată ce povestește:

„Mi-a luat mult sa iau decizia de a povesti nasterea mea! Din motive lesne de inteles, dupa cum veti deduce din ce voi povesti!

21 aprilie 2013, cu o zi inainte de aniversarea celor 30 de ani ai mei, intr-un oras din Olt! Intrasem in 41 de saptamani si eram venita acasa din strainatate (din motive independente de vointa mea)! Medicul care ma urmarise pana la 6 luni imi spusese ca voi naste de ziua mea, ii raspunsesem cu un zambet! Cel care m-a consultat acasa mi-a dat ca termen 10 zile in plus!

21 aprilie, seara, pe la 22.30, contractii puternice, am pierdut dopul, mi-am luat sotul si parintii la urgente! Venea Buburuza! Tin sa mentionez ca am mers la spital cu toata increderea si curajul din lume, nu ma temeam de nimic! Ai mei varsau lacrimi amare de emotii, cu 30 de ani in urma fusesera ei protagonistii venirii mele pe lume in acelasi spital, pe aceleasi coridoare!

Intamplarea a facut sa fie de garda medicul care ma consultase! Daca la inceput am fost vioaie si zambitoare, urmarea mi-a demonstrat cat de cruzi pot fi medicii! De-a lungul travaliului, care a durat aproape 14 ore, mi s-a administrat un algocalmin intravenos (pe care mi l-a facut moasa de mila) si o injectie pentru dilatare! Cred ca la un moment dat incepusem sa-mi smulg parul din cap de durere, simteam ca o sa mor, eram convinsa ca o sa mor! Ii imploram pe toti sa-mi salveze fata! L-am implorat pe medicul respectiv sa-mi faca cezariana ca-mi explodeaza inima in piept ! Replica lui: TI-AM DAT DOZA DE CAL SA TE DILATI, CUM SA-TI MAI FAC CEZARIANA!

Am stat cu dilatatie 6 pana la nastere, cel putin asa imi spuneau asistentele si moasa! De pe la 6 dimineata doctorul nu s-a mai apropiat de mine, atat de rau tipam cand il vedeam! Am vomitat cateva ore de la intensitatea contractiilor! La ora 12.00, pe 22 aprilie, medicul a venit la mine si mi-a spus cu nonsalanta ca ii pare rau, dar trebuie sa plece sa isi ia fata de la scoala! Nimeni nu avea curaj sa ma ia in primire.

Intr-un final, unul dintre doctori si-a facut mila de mine (ca altfel nu pot spune)! Nu uit cat voi trai ce i-am spus si ce mi-a raspuns:
– Domnule doctor, va implor sa-mi faceti cezariana ca altfel mor si eu si fata!
– Fetita, mai incercam o data natural si, daca nu merge, iti promit ca facem cezariana!

Ce a urmat e demn de un scenariu horror! M-au tarat doua asistente pana in sala de nasteri (m-au tarat pentru ca eu nu ma mai puteam tine pe picioare, eram epuizata complet si incepusem sa bat campii)! M-au urcat pe capra, o asistenta de o parte a mea si alta de cealalta si m-au apasat pe burta pana a iesit fetita! Eram ca la spectacol: sala de nasteri era plina de lume, niste asistente practicante imi carau apa in pumni si-mi puneau pe fata sa imi revin! Ceva infiorator, un fel de Freak Show, cu final macabru, credeau toti!

Fetita mea a avut cordonul in jurul gatului, a primit nota 6 si mai apoi 7! A avut 3.500 kg, 52 cm! Eu, harcea-parcea! Astazi este o fetita sanatoasa, perfecta! Sincera sa fiu mi-am jurat ca nu mai fac copii niciodata, dar viata mi-a dat planurile peste cap!
Azi am si un baietel de 11 luni, nascut in strainatate! Travaliu de 16 ore, contractii suportabile timp de 8 ore, apoi am mers la urgente! Nici n-am deschis gura bine si o doamna m-a dus intr-o sala de pre-travaliu unde m-a consultat, m-am schimbat, am fost dusa cu un carucior in salon (unde am si nascut de altfel)!

Toata lumea mi-a zambit, m-a felicitat ca rezistasem atat! Mi s-a pus branula, anestezistul a venit imediat si mi-a pus epidurala! In 10 minute de la sosirea la urgente dormeam linistita! Au mai trecut 6 ore pana la momentul nasterii. M-am trezit cu 15 minute inainte sa nasc, am impins de 3 ori si hop bebele s-a auzi! Un vis! Sa tot faci copii asa! Personal empatic, amabil, zambitor si mereu cu dorinta de a-ti fi de ajutor!

Nu stiu daca povestea mea foloseste cuiva, dar mi-ar placea sa cred ca intr-un viitor apropiat femeile nu voi mai trece prin ce am trecut eu! In momentul de fata inca se mai naste asa in spitalul unde am murit si-am inviat!”

sursă: actualitatea.biz

În articolul

Mămică din Olt, terorizată de medici și asistente în sala de nașteri: ,,Eram convinsă că o să mor și am cerut cezariană. Medicul: ți-am dat doză de cal să te dilați! Îl imploram…”

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x