Mariza, noua regină a muzicii portugheze fado, va susține un concert magistral la București

Publicat pe 18.12.2013 la 11:09 Actualizat pe 18.12.2013 la 11:16

Supranumita de criticii din intreaga lume drept „noua regina a muzicii fado, Mariza va sustine primavara viitoare la Bucuresti un concert de exceptie pe data de 15 mai la Sala Palatului! Cu un repertoriu bine inradacinat in istoria clasica a muzicii fado, solista s-a remarcat inca de la debut, drept un artist de neegalat al carui stil puternic si voce distinctiva au cucerit intreaga lume.

Prin sunetele magistrale specifice acestui stil de muzica, Mariza a reusit sa transforme povestile culturii traditionale portugheze, in adevarate legende muzicale ce au consacrat-o, devenind una dintre cele mai apreciate prezente artistice contemporane pe scena internationala de World Music.

„Uneori in viata suntem binecuvantati si privilegiati sa experimentam ceva unic, atat de magnific incat devine standardul oricarei alte experiente. O interpretare magica, o opera de arta, o chestiune a inimii sau poate, o sclipire din Rai.” – The Australian

Chiar daca sunt multe « fadistas » (…), noua Regina a Muzicii Fado este Mariza! Multipla nominalizata la premiile Grammy si castigatoare a premiului BBC pentru Cel mai Bun Artist European, Mariza reprezinta transpunerea contemporana a unor traditii istorice.” – Culture Trip

„Sydney ii multumeste reginei muzicii fado (…) Concertul a fost o calatorie magica de doua ore pe straziile Lisabonei” - Daily Telegraph

„Intr-un singur deceniu, Mariza a vandut un milion de albume si a sustinut peste o mie de concerte in toata lumea. (...) Regina fado-ului portughez revine acum intr-un nou turneu european.”Euronews

Imbinand poezia muzicii folk portugheze, cadentele arabice cu ritmurile africane si braziliene, Mariza a inceput sa cante de la o varsta foarte frageda, remarcandu-se pentru prima data in cadrul concertului de comemorare a celei mai cunoscute artiste de fado a acelor ani, Amalia Rodrigues. Povestea de succes incepe in anul 2001 odata cu lansarea albumului de debut „Fado em Mim” pentru care a primit nu mai putin de patru discuri de platina in Portugalia.

La scurt timp de la debut, materialul a propulsat-o pe solista pe scena internationala de World Music, artista obtinand, doi ani mai tarziu, premiul BBC Radio 3 pentru Cel Mai Bun Artist European de World Music. Cel de-al doilea album,Fado Curvo”, se dovedeste a fi un mare succes, atingand locul 6 in topul Billboard, Mariza devenind astfel artista cu cele mai multe vanzari din istoria muzicala a Portugaliei.

In anul 2004, solista primeste premiul Asociatiei Jurnalistilor Straini din Portugalia, dar si distinctia European Border Breakers Award. In acelasi an, cu ocazia Jocurilor Olimpice din Atena, Mariza este invitata sa cante in duet alaturi de Sting, piesa „A Thousand Years”, aceasta fiind ulterior inclusa pe albumul oficial al Jocurilor Olimpice.

Mariza, diva internationala a muzicii fado, va concerta la Sala Palatului pe data de 15 mai 2014. Biletele vor fi disponibile incepand de joi, 19 decembrie, in reteaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, la casa de bilete a Salii Palatului si online, pe www.myticket.ro, la preturi cuprinse intre 85 si 215 lei.

În articolul

Mariza, noua regină a muzicii portugheze fado, va susține un concert magistral la București

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x