Mesajul DISPERAT al unei actrițe bolnave de cancer: „VREAU SĂ TRĂIESC!”

Publicat pe 03.10.2016 la 10:12 Actualizat pe 03.10.2016 la 10:30

Dupa 45 de ani petrecuti pe scenele din Romania, actrita Aimee Iacobescu, diagnosticata cu cancer, a ajuns, practic, sa isi cerseasca drepturile.

La 70 de ani, actrița Aimee Iacobescu se luptă nu doar cu o boală cruntă: cancerul, ci și să își obțină drepturile.
Aceasta plătește lunar, pentru tratamentul parțial compensat/gratuit, peste 3.000 de lei, respectiv toată pensia și indemnizația ei. Singura speranță a actriței de a se descurca este indemnizația de merit viageră, în valoare netă de 3.500 de lei, drept pe care l-a solicitat UNITER de acum doi ani și jumătate.

Domnule Caramitru, vreau să trăiesc, nu mă puteți acuza de asta. Orice om vrea să trăiască și atunci când este și bolnav, și singur nu știe ce să mai facă, încotro să o ia, la cine să apeleze”, a spus Aimee Iacobescu într-un clip video făcut public de ziarulring.ro.

Aimee Iacobescu a petrecut 45 de ani pe scena Teatrului Național București și pe platourile de filmare, și, spune domnia sa, se încadrează la toate criteriile după care UNITER oferă indemnizații viagere de merit. Din acest motiv a și depus o cerere la UNITER, însă nici acum, susține actrița, nu a primit un răspuns de la Ion Caramitru, președintele acestei organizații. Există 153 de indemnizații de merit distribuite de UNITER, iar intrarea unui nou beneficiar presupune decesul unei personalități de pe această listă.

În 2015, Ion Caramitru i-a promis lui Aimee Iacobescu, în direct la Antena 1, la emisiunea „Acces Direct”, că atunci când vor mai muri dintre beneficiari și se vor mai elibera locuri pe listă, se va discuta și cererea ei în comisia specială și dacă se va vota, va primi indemnizație de merit.

Din noiembrie 2015 până în prezent, de pe lista indemnizațiilor de merit au dispărut șase nume: Mircea Albulescu, Nae Cosmescu, Melania Ursu, Nae Cosmescu, Ioana Lucia Sârbu, Marin Moraru și Sebastian Papaiani. În locul primilor patru, UNITER a votat deja înlocuitorii. Alexandru Dabija - regizor (61 de ani), Lia Manțoc (64 de ani) - scenograf, Viorica Petrovici (60 de ani) - scenograf și Matei Vișniec (60 de ani) - dramaturg.
Locurile lăsate libere de Marin Moraru și de Sebastian Papaiani vor fi alocate după votul comisiei UNITER pentru acordarea indemnizațiilor de merit. În așteptare sunt nu doar dosarul lui Aimee Iacobescu, ci și cel al actriței Cezara Dafinescu (68 de ani).

În articolul

Mesajul DISPERAT al unei actrițe bolnave de cancer: „VREAU SĂ TRĂIESC!”

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 8 mai 2024. Gemenii descoperă dragostea adevărată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi se vând cu doar 20 de lei kilogramul
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Catine
Luna Nouă în Taur pe 7 mai 2024. Aduce stabilitate pentru acești nativi
useit.ro
Locul în care timpul e cu 9% mai lent pentru oameni. Ce fenomen ciudat are loc
as.ro
Cum arată şi din ce face bani Consuelo, fosta soţie a lui Adrian Mutu, la 51 de ani. Imagini rare
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de cuișoare. Cum îți poate completa alimentația
Spynews
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
DeParinti
Călătoria cu trenul cu un copil: tot ce trebuie să știi și cum să faci față situațiilor neprevăzute
MediCOOL
Transpirațiile nocturne: ce probleme pot semnala și când să te îngrijorezi
HelloTaste
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
x