O dupa-amiaza in atmosfera veacurilor trecute, printre creatii unicat si comori vintage la Absolutely Fabulous Fashion & Vintage Fair

Publicat pe 17.09.2012 la 15:05 Actualizat pe 17.09.2012 la 18:10

Ascuns la capat de strada, intr-o casa veche, cu iedera prinsa de ferestre, cazand lenesa pe zidurile gri, un poster. O coala A3, ce infatiseaza o regina a modei, Anna Wintour, in galben solar pe un fundal fuchsia; un mix de culori care sa iti dea de stire ca te afli intr-o zona a stilului, extravagantei, o zona a femeilor cochete, chic. In spatele sau, sub umbrele imense care sa ii protejeze de ploaia rece, femei preocupate fumeaza linistit, hipsteri impartasesc impresii la un fresh de portocale iar gazdele evenimentului privesc de sub sprancene nou-venitii.

Haine vintage inseamna piese valoroase, din ultimii 20 - 80 de ani

Ne aflam, intr-o zi de-a dreptul deprimanta din cauza vremii, la Targul de Fashion si Vintage Absolutely Fabulous, editia a 13-a, in cladirea/pub “Lucky no.13”. De afara, totul pare incremenit in peisajul de toamna timpurie, cateva soapte, un telefon mobil rasuna pe alocuri…inauntru, insa, aveam sa descoperim unde se aflau toate domnisoarele cochete din oras – nu acasa, cu un ceai in maini, ci aici, printre haine glam, unicat, rasfoind, analizand si stand de vorba cu designeri romani talentati.

Etajul 1. Singurul, de altfel. Scarile de lemn batran scartaie sub tocurile stiletto, fiind mangaiate doar de fustele lungi, pana in pamant, ale doamnelor. Forfota. Umerase in stanga si in dreapta, pline ochi cu rochii vintage, etajere colorate cu perechi de pantofi care mai de care mai ciudati, coliere statement, accesorii cu tinte, lanturi, bratari, brose (cate brose!)…

Absolutely Fabulous Fashion & Vintage Fair reuneste ca de fiecare data colectiile celor mai buni, dar prea putin cunoscuti, din pacate, designeri romani, in cateva sali in care respiri aer vintage. Vintage fashion inseamna, asa cum ne-au marturisit gazdele evenimentului, Diana Enciu si Alina Tanasa, piese valoroase, din ultimii 20 - 80 de ani, pe care le pot purta si generatiile viitoare.

Targul Absolutely Fabulous prezinta creatii unicat, pentru femei si barbati, pe care nu le gasesti in alte magazine

In cadrul targului, poti gasi nenumarate astfel de exemple, reinventate pentru a fi purtate de femeia secolului XXI.

“Ne doream foarte mult un eveniment la care lumea sa socializeze, un eveniment pentru bloggeri, pentru oameni care iubeau moda si vintage-ul. Ne-am dorit sa incurajam tinerii designeri” spune Alina Tanasa despre motivul pentru care ea si Diana Enciu au pornit la drum cu acest proiect. Diana o completeaza adaugand ca target-ul lor au fost “oamenii care doresc piese unice, pe care nu le pot gasi in magazine de mass market”.

Intr-adevar, standurile sunt impodobite cu bijuterii din materiale naturale cu insertii aurite, coliere lungi cu perle, , coliere supradimensionate cu pietre colorate, genti din piele de sarpe, clutch-uri de ocazie, margele. Tot la capitolul accesorii, ne atrag atentia palariile fistichii, in stilul Ducesei de Cambridge, negre cu aplicatii, dar si butoni haiosi (f/me, inspirati de Facebook), papioane vesele, cu tot felul de printuri si cravate colorate pentru barbati.

De retinut sunt pantofii cu platforma, extrem de feminini si botinele bicolore, realizate de Passepartous cat si rochiile de ocazie, din tulle si aplicatii de Nicole Enea.

Cum obtii un outfit stilat: vintage si modern, mix&match

Orice ai visa in materie de haine vintage-elegante gasesti aici. Desi, in euforia noastra, am cumpara totul odata, fetele de la Absolutely Fabulous ne avertizeaza ca o tinuta all-vintage e un pic cam mult: “E bine sa ai o piesa vintage, nu sa fii imbracata pana in picioare in vintage. Noi mergem foarte mult pe accesoriile vintage si atunci, un colier sau o pereche de cercei este suficient. E un mix & match pana la urma”. Nu dai gres nici cu o geaca sau fusta de piele, spune Diana Enciu, dar important este ca toate sa se potriveasca personalitatii tale.

Daca vanezi piese vintage dar nu stii ce ar merge sa porti la birou sau la un cocktail, cele doua “fabulous muses” te ajuta. Alina Tanasa spune ca nu ai cum sa dai gres cu o brosa pretioasa sau cercei cu clips, iar Diana Enciu recomanda un colier, o fusta de piele, o camasa alba.

Alina Tanasa si Diana Enciu despre designerii preferati si tendintele toamnei

Cum a venit toamna, a trebuit sa le intrebam ce ar purta ele din colectia toamna/iarna 2012. Raspunsul a venit imediat: “piele, dantela, mov, bordo, accesorii statement cu multe pietre”. Pentru a ne satisface inca o curiozitate, am aflat ca initiatoarele proiectului Absolutely Fabulous sunt indragostite de Viktor & Rolf, Maison Martin Margiela, ultima colectie Dolce & Gabbana, Shourouk, in materie de accesorii.

Alina Tanasa si Diana Enciu sunt project manageri Fabulous PR&Events si Absolutely Fabulous Magazine.

text: Mara Pruna

foto: Alexandra Stancu

În articolul

O dupa-amiaza in atmosfera veacurilor trecute, printre creatii unicat si comori vintage la Absolutely Fabulous Fashion & Vintage Fair

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O tânără a refuzat să plătească la casele self-pay, deşi avea doar un pachet de gumă. Luată la întrebări, şi-a motivat alegerea
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Iubita celui mai mare rival al lui Gigi Becali este de o frumuseţe răpitoare. Imagini rare cu femeia
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x