(P) 6 sfaturi pentru economisirea energiei electrice

Publicat pe 28.10.2022 la 11:30 Actualizat pe 28.10.2022 la 11:32

Te întrebi cum poți să reduci consumul de energie electrică în locuința ta? Fie că este vorba de o garsonieră, un apartament sau o casă, aceste sfaturi te vor ajuta să micșorezi costurile facturii energetice.

Sfaturi pentru economisirea energiei electrice

Nova

Continuă să citești pentru a descoperi 6 moduri prin care poți face economie la curent:

1.Alege un furnizor de energie electrică potrivit

Una dintre cele mai ușoare modalități de a face economii serioase factura de energie electrică este să îți schimbi furnizorul. Optează pentru o companie care îți permite să beneficiezi de oferte personalizate, gestionând facturile online. În același timp, poți căuta un furnizor care îți permite să faci o simulare de factură electrică pentru a vedea care sunt posibilele cheltuieli lunare.

2.Închide lumina după ce ieși din cameră

Nu trebuie să fie o surpriză faptul că stingerea luminii atunci când părăsești camera poate reduce factura la electricitate. Acest obicei, împreună cu schimbarea becurilor cu LED-uri ,va face diferența. Spre deosebire de un bec clasic, cel LED este cu 75–85% mai eficient din punct de vedere energetic decât un bec standard. În același timp, vine și cu costuri mai mici.

3.Scoate din priză electrocasnicele în standby

Atunci când nu mai folosești un aparat electronic, asigură-te că îl scoți din priză. Chiar dacă nu pare, electrocasnicele în standby consuma suficient curent cât să simți diferența la factură atunci când le deconectezi de la sursa de electricitate. Evident, nu vorbim despre mașina de spălat frigiderul sau centrala de gaze. În schimb, poți scoate aparatele precum cuptorul cu microunde, prăjitorul de pâine sau încărcătorul telefonului.

4.Fă-ți un program strict de spălat rufe

Evident, este imposibil să nu îți mai speli rufele sau să o faci mai rar. Ce poți face în schimb este să pornești mașina atunci când este încărcată complet. Astfel, nu vei consuma litri întregi de apă și curent pe câteva piese vestimentare. În același timp, poți încerca să speli hainele cu apă rece, deoarece încălzirea acesteia necesită un consum mai mare de energie.

În cazul care ai și funcție de uscător, încearcă să o eviți și usucă-ți rufele în aer liber.

5.Izolează-ți locuința

Scurgerile de aer pot aduce costuri serioase la factura de energie electrică, deoarece evident, centrala trebuie să meargă mai mult timp pentru a ține în casă căldura care se pierde prin crăpăturile din jurul ferestrelor și a ușilor. Astfel că, încearcă să sigilezi cât de bine poți locurile în care există astfel de pierderi. Acest lucru poate fi făcut foarte chiar și cu ajutorul benzii adezive.

6.Limitează folosirea centralei termice

Acest sfat se aplică în mare parte pe perioada lunilor friguroase, când centrala încălzește locuința. Limitarea funcționării acesteia nu înseamnă că trebuie să stai în frig, ci că trebuie să o folosești într-un mod mult mai practic. De exemplu, în cazul în care pe timpul zilei nu este nimeni acasă, poți seta centrala să înceapă să funcționeze cu puțin timp înainte de a te întoarce. Astfel, poți optimiza modul in care funcționează centrala.

Dacă te gândești la aceste sfaturi individual, este posibil să ți se pară că nu vor face diferența. Însă, aplicate împreună pot face diferența pe termen lung. Încearcă timp de o lună să respecți toate cele 6 propuneri și cu siguranță vei observa o schimbare la costurile facturii.

În articolul

(P) 6 sfaturi pentru economisirea energiei electrice

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Horoscop săptămânal 01-07 aprilie 2024. Mai multe zodii au parte de o conexiune profundă cu partenerul de cuplu
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x