(P) Îngrijire dentară pentru copii - servicii de pedodonție la clinica Plaza Dent

Publicat pe 27.10.2023 la 15:01 Actualizat pe 27.10.2023 la 15:03

Vizitele periodice la dentist, începând din copilărie, contribuie la menținerea sănătății danturii și la prevenirea problemelor medicale asociate cu afecțiunile stomatologice. Cu cât cei mici încep mai devreme să meargă la controale dentare regulate, cu atât dintii lor vor rămâne sănătosi pe tot parcursul vieții.

Doi copii care își spală dinți

Unsplash

Controalele precoce ajută la prevenirea cariilor și a deteriorării dinților, care pot duce la durere, probleme de concentrare și alte probleme medicale. Tinerii cu dinți sănătoși mestecă ușor mâncarea, învață să vorbească clar și să zâmbească larg, cu încredere. Cu toate acestea, serviciile de pedodonție nu sunt disponibile în orice clinică și nu este ușor pentru părinți să găsească un specialist care să comunice ușor cu micii pacienți și să le înlăture anxietatea cauzată de vizita la stomatolog. Clinica Plaza Dent din București oferă o gamă largă de servicii de stomatologie, inclusiv pedodonție.

Când au nevoie copiii de o primă consultație la medicul pedodont?

Specialiștii în stomatologie și în pediatrie consideră că fiecare copil ar trebui dus la dentist până la vârsta de un an sau de îndată ce apare primul dinte. Această vizită de verificare îi învață pe părinți cum să aibă grijă de dinții copiilor lor și să-i păstreze feriți de pericolul cariilor. Părinții pot primi sfaturi utile legate de consumul de lapte sau suc. Spre exemplu, folosirea biberonului după ce copilul a trecut de perioada diversificării și apariției primilor dinți duce la apariția cariilor de biberon și la dezintegrarea dinților de lapte.

Tot din acest motiv, mamele ar trebui să evite alăptarea la cerere pe timpul nopții după erupția dentară. Cei mici trebuie obișnuiți să consume lichidele dintr-o cană sau ceașcă atunci când se apropie vârsta de 1 an.

Totodată, sfaturile privind perierea corectă a primilor dințișori, utilizarea periuței de dinți și a pastei adecvate sunt esențială, pentru păstrarea sănătății danturii și a gingiilor. Cariile dentare sunt o problemă care afectează un procent îngrijorător din copiii din școala primară și ele pot fi prevenite ușor.

Plaza Dent, clinică dentară din sector 6 oferă îngrijire blândă tuturor copiilor până la vârsta de 18 ani, servicii de profilaxie, diagnostic și tratament al afecțiunilor stomatologice ale celor mici.

Ce servicii de pedodonție oferă Plaza Dent?

La Plaza Dent, mici pacienți vor cunoaște un dentist dedicat profesiei, care va face din vizita la stomatolog o experiență plăcută. Părinții vor beneficia de sfaturi competente pentru îngrijirea dentiției de lapte, iar copiii vor învăța cum să se protejeze împotriva cariilor.

Serviciile de tratament includ extractii de dinți temporari, fluorizări topice, obturații de canal, pansament calmant, periaj dentar profesional, pulpectomie devitală, sigilări, inclusiv sigilări lărgite cu compozit fotopolimerizabil, tratament în cazurile de urgență, tratament pentru gangrenă, tratament cu laser al cariilor, fără durere.

Îngrijirea dentară pentru copii este o componentă esențială a menținerii sănătății danturii și a prevenirii problemelor stomatologice pe termen lung. Vizitele regulate la dentist încă din primii ani de viață ajută la prevenirea cariilor și la asigurarea unor danturi puternice și frumoase. Clinica PlazaDent.ro din sectorul 6 oferă servicii de pedodonție de înaltă calitate, care acoperă toate nevoile copiilor în ceea ce privește prevenția, diagnosticul și tratamentul afecțiunilor dentare.

În articolul

(P) Îngrijire dentară pentru copii - servicii de pedodonție la clinica Plaza Dent

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x