Miraculoasa pâine violet: ce conține și de ce să o incluzi în dietă!
Publicat pe 06.07.2016 la 14:39 Actualizat pe 06.07.2016 la 15:58
Un studiu al unui nutriţionist din Singapore s-a finalizat cu apariţia unei reţete pentru o pâine delicioasă şi sănătoasă.
Un nutriţionist din Singapore a găsit soluţia prin care se poate realiza o pâine sănătoasă şi delicioasă în acelaşi timp. Este asemănătoare cu cea albă în ceea ce priveşte gustul şi textura, însă ceea ce face diferenţa este culoarea.
Pâinea violet este invenţia savantului Zhou Weibiao de la Universitatea Naţională din Singapore.
„Provocarea a fost să vedem dacă am putea schimba formula glicemică, fără a pierde textura netedă pe care o are pâinea albă şi pe care oamenii o iubesc atât de mult”, a declarat profesorul pentru CNN.
Pentru a ajunge la rezultatul dorit, nutriţionistul a venit cu o idee inovatoare prin care antocienii din orezul negru sunt introduşi în pâinea albă.
Antocianul este un pigment natural, care se găseşte în unele fructe şi legume, cum ar fi struguri, afine, prune, varză roşie, vinete. Studiile au demonstrat că antocienii ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare şi neurologice, dar şi a cancerului. De asemenea, sunt foarte benefici în tratamentele împotriva diabetului sau a obezităţii întrucât reduc nivelul zahărului din sânge.
Miraculoasa pâine violet s-a dovedit un experiment de succes deoarece este un aliment bun pentru siluetă, nu pentru conţinutul redus de calorii, ci datorită digestiei foarte lente.