Păr, ten, buze, corp - îngrijirea pe timp de iarnă

Publicat pe 30.11.2013 la 08:53 Actualizat pe 30.11.2013 la 10:39

Fiecare anotimp are frumusețea sa, dar și neplăcerile care vin odată cu schimbarea de vreme, indiferent că temperaturile cresc sau scad. Pe timp de iarna folosim alte creme de față și de corp, alt tip de machiaj și începem să minimalizăm efectele pe care le poate avea frigul asupra noastră.

Hidratare, multă hidratare

Oamenii au în general tendința de a bea mai puțină apă pe timp de iarnă, însă este extrem de important să îți menții un nivel optims de hidratare. Ia o sticlă cu apă la tine ori de câte ori ieși afară. Ceaiul verde este de asemenea un remediu bun ce îți va hidrata tenul din interior. Apa îi păstrează prospețimea și îl ajută să fie hrănit, sănătos.

Fă baie cu apă călduță, nu fierbinte

Iarna este anotimpul când pielea și părul tău au nevoie de atenție maximă. Deși ideea de a face o baie fierbinte este foarte tentantă, cel mai indicat este ca apa să aibă o temperatură normală. Apa fierbinte deshidratează și usucă pielea și cum iarna ea este oricum mai uscată, nu faci decât să o deshidratezi mai tare.

Folosește o cremă grasă

Alege un hidradant pe baza de ulei care să îți mențină tenul catifelat. Acordă o atenție specială zonelor expuse, cum ar fi mâinile, unghiile, picioarele și buzele. Folosește tot timpul un balsam de buze și încearcă să nu îți umezești buzele. Chiar și cei care au tenul gras au nevoie suplimentara pe timpul iernii, însă persoanele cu ten uscat vor fi în general mai afectate de temperaturile scăzute.

Protejează-te de razele UV

Expunerea la soare pe timpul iernii poate fi destul de dăunătoare pe timpul iernii, dar soarele poate fi la fel de puternic ca și pe timp de iarnă. Folosește o cremă cu SPF 15 când ieși afară.

Nu-ți linge buzele

Iarna este sezonul în care buzele sunt mai tot timpul crăpate si uscate și când iesi afară și le simți înghețate, vei avea tendința să le lingi pentru a le încălzi. Acest lucru le va face însă și mai crăpate și uscate.

Nu lăsa părul descoperit

Femeile în special au tendința de a ieși afară iarna cu capul descoperit sau de a purta p căciulă, o berete sau o pălarie, iar dacă au părul lung, să îl lase expus. Parul este sensibil și dacă îl supui la ninsoare, viscol și îngheț, în scurt timp el se va degrada destul de mult. Incearcă pe cât posibil să îl ascunzi cu totul sub căciulă sau geacă, in special dacă este foarte frig afară.

Foto: dermalinstitute.com

În articolul

Păr, ten, buze, corp - îngrijirea pe timp de iarnă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 mai 2024. Berbecii au parte de un moment de claritate mentală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e acelaşi preţ ca în UK"
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Catine
5 semne că pielea ta este stresată. Care sunt recomandările specialiștilor
useit.ro
Clone AI ale rudelor decedate sunt vândute în China. Ce preț au copiile cu inteligență artificială
as.ro
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe săptămână. Cum afectează numărul lor nivelul colesterolului
Spynews
Rețetă de prăjitură cu mango și mere. Un desert ideal pentru weekend
DeParinti
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți educa micuțul în mod corect
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
HelloTaste
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
x