Parfumurile Chanel No 5, Miss Dior, Shalimar si Angel sunt periculoase?

Publicat pe 07.11.2012 la 16:53 Actualizat pe 07.11.2012 la 17:00

parfumuri periculoase

Chanel No 5 era singurul lucru pe care celebra Marilyn Monroe il purta atunci cand se afla in pat. Asociat timp de 90 de ani cu stilul si rafinamentul, acum, pentru prima data in cei 91 de ani de cand face istorie, faimosul parfum este amenintat. Motivul? Unul dintre ingredientele cheie se afla sub microscopul specialistilor Uniunii Europene; ei cred ca acest ingredient poate provoca alergii.

Oare cel mai bine vandut parfum din lume poate fi periculos? Zeci de mii de femei din intreaga lume il poarta in fiecare zi. O sticla Chanel No 5 se vinde la fiecare 30 de secunde.

Printre Regulile Comisiei Europene implementate in 2006 se afla o lista de 26 de ingrediente comune (printre care muschiul de copac si eugenolul) ce ar trebui trecute pe ambalaj deoarece au potential alergenic. Comitetul Stiintific pentru Protectia Consumatorilor, insarcinat cu protejarea cetatenilor de substantele daunatoare a crescut insa numarul ingredientelor nesigure de la 26 la 100. In timp ce ei recomanda ca unele dintre aceste ingrediente ar trebui trecute pe eticheta ori cantitatea folosita in unele produse sa fie restrictionata – vor ca muschiul de copac din componenta parfumului Chanel No 5 – care ii da mirosul specific sa fie total interzis.

Acestea sunt inca linii directoare si nu restrictii, insa este foarte probabil, ca presiunea se va simti iar producatorii se vor conforma. Cainele de paza al industriei, Asociatia Internationala a Parfumurilor a luat totul in serios si a decis sa treaca posibilii alergeni pe spatele cutiei.

Aceasta masura nu afecteaza numai parfumul Chanel ci si Miss Dior de la Guerlain, Shalimar si Angel de la Thierry Mugler.

Pe lista celor 100 de ingrediente se afla inclusiv citralul care se regaseste in uleiul de lamai si mandarine si cumarina din boabele de tonka - toate sunt naturale si sunt folosite de zeci de ani de catre producatori fara a produce pana acum prejudicii grave. Se zvoneste ca inclusiv unele dintre cele mai comune ingrediente cum ar fi iasomia si trandafirul vor fi adaugate in viitor pe aceasta lista.

Creat de Ernest Beaux din 5 arome, lansat pe 5 mai 1921 de casa Chanel si botezat de Coco Chanel – Chanel No 5 – se spune ca acest parfum este prin excelenta simbolul feminitatii cu un miros tulburator si nedefinit, atemporal, misterios, sofisticat si elegant ce poate fi purtat oriunde si oricand.

În articolul

Parfumurile Chanel No 5, Miss Dior, Shalimar si Angel sunt periculoase?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Românii care vor primi 3 tipuri noi de vouchere de la locul de muncă. Ce condiţii trebuie să îndeplinească angajaţii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x