Patimile actorilor care l-au jucat pe Iisus Hristos in filme

Publicat pe 26.03.2013 la 11:41 Actualizat pe 22.04.2013 la 18:07

James Caviezel, "Patimile lui Hristos"

Robert Powell si James Caviezel au avut sarcina dificila sa il joace pe Iisus Hristos. Dar asta nu a fost de ajuns. Actorii au patimit in timpul filmarilor. Multi fanatici religiosi cred si astazi ca tot ce li s-a intamplat in timpul filmarilor s-a datorat interventiei divine.

James Caviezel, Iisus din filmul "Patimile lui Hristos", regizat de Mel Gibson, nu a fost chinuit doar de oameni, ci si de fortele naturii.

Mai intai, in scena torturii, Caviezel a fost biciuit de doua ori, din greseala. Echipa a acoperit digital ranile in scenele dinaintea momentului biciuirii.

Apoi, Caviezel a recunoscut ca a fost lovit de fulger in scena predicii de pe munte, iar in timpul crucificarii a suferit de hipotermie. Ce-i drept, filmarile au avut loc in mijlocul iernii, in Italia.

Asistentul regizorului, Jan Michelini, a fost si el lovit de fulger - de doua ori - pe durata filmarilor.

Suferintele nu se opresc aici. In ziua premierii, de Miercurea Cenusii, o femeie de 56 de ani din Wichita, Kansas, a lesinat de insuficienta cardiaca in timp ce urmarea scena crucificarii. A decedat mai tarziu la spital.

Din cauza experientelor prin care au trecut, mare parte din echipele de productie si de filmare s-a convertit la catolicism. Printre acestia, s-a numarat si un ateu, cel care l-a jucat pe Iuda Iscariotul.

Robert Powell nu a putut clipi in timpul filmarilor la "Iisus din Nazaret". Regizorul, Franco Zeffirelli, i-a interzis sa faca acest lucru pentru a-i crea personajului un efect suprarealist. Acelasi Powell a inceput sa planga in timpul predicii de pe munte, miscat de moment.

Pentru a-L interpreta cum se cuvine, Powell a citit Biblia din scoarta in scoarta, analizand-o atent. Actorul a inceput chiar sa creada in Iisus Hristos: "Un actor trebuie sa fie obiectiv cand interpreteaza un rol. Totusi, dupa ce l-am jucat pe Hristos atatea luni, mi-este imposibil sa nu cred in el", a declarat el pentru Movie Stars magazine, 1977.

Vezi si cum arata astazi "Iisus din Nazaret" si Fecioara Maria!

VEZI MINISERIA "BIBLIA", CU DIOGO MORGADO, IN SAPTAMANA MARE, LA ANTENA 1, DE LUNI PANA JOI, DE LA 22.30 SI VINERI, DE LA ORA 17.00!

foto: moviezine.se

În articolul

Patimile actorilor care l-au jucat pe Iisus Hristos in filme

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a strâns în 10 luni
a1.ro
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x