Pericolele pe care le ascund unghiile false

Publicat pe 12.10.2010 la 15:26

Pericolele pe care le ascund unghiile false

Exista mai multe tipuri de unghii false si multiple modalitati de aplicare. Afla care sunt, insa, dezavantajele lor.

Unghiile din plastic - se pune putin adeziv pe unghia curata si pe partea inferioara a unghiei false, apoi se aplica unghia falsa peste cea naturala.

Adezivul este insa acrylic (de obicei pe baza de methacrilat) si poate produce dermatita de contact. Alt adeziv folosit, mai puternic, este ethil-2-cianoacrilatul, dar acesta poate produce onicoliza (dezlipirea unghiei pe o portiune mai mult sau mai putin intinsa).

Atentie insa, pentru indepartarea lor se foloseste o solutie speciala, pentru ca indepartarea prin alte metode poate duce la ruperea unghiilor naturale, formarea de godeuri (unghia arata „ca un degetar", cu mici depresiuni punctiforme) sau onicoschizis (exfolierea lamelara a unghiei).

Unghiile sculptate - unghia este sculptata intr-un sablon atasat la unghia naturala. Inainte de aplicare se unge unghia naturala cu o substanta antifungica antibacteriana pentru a evita onicomicoza (infectia unghiei) sau paronichia (inflamatie care apare in jurul bazei unghiei).

Aceste unghii necesita mai multa grija pentru ca incep sa se desprinda de unghia naturala la margini si este necesar ca la fiecare 3 saptamani sa fie aplicat alt strat de acril, pentru a evita infectiile. Pot fi indepartate usor, prin imbibarea lor cu acetona.

Principalul efect secundar este dermatita de contact si de aceea persoanele care au mai suferit de aceasta afectiune trebuie sa-si faca un test de sensibilitate la metacrilat, o substanta utilizata in fabricarea unghiilor artificiale.

In afara acestor doua metode, se mai folosesc si altele, hibride, cu varfuri preformate din plastic care se ataseaza la varful unghiei naturale si se inglobeaza in acril. Este o metoda des folosita pentru ca reduce timpul de aplicare, dar are aceleasi riscuri ca si cele doua metode anterior mentionate.

Foto: perfectnailssalon.com

În articolul

Pericolele pe care le ascund unghiile false

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a strâns în 10 luni
a1.ro
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x