Povestea din spatele ”Exorcizării lui Emily Rose”! Nimeni nu a deslușit până acum misterul cazului care a șocat secole

Publicat pe 18.12.2017 la 08:41 Actualizat pe 19.12.2017 la 09:33

Cazul a cutremrat secolul al XX-lea.

În lume, există fapte și povești care te fac să-ți înghețe sângele în vine doar când le amintești. Din nefericire însă, multe dintre acestea rămân un mister chiar și astăzi. Asta se întâmplă și în acest caz ce datează de aproximativ 40 de ani.

Să dăm timpul înapoi până în 1976. Faptele însă, te duc cu gândul la o epocă mult mai îndepărtată, mai exact, la sinistra eră medievală...

Așadar, în plin secol XX, a avut loc un ritual de exorcizare misterios, pentru a-l scoate pe ”diavol” din corpul unei fetițe, pe care toți o credeau ”posedată”. Ritualul a avut nu mai puțin de 65 de ședințe ale terorii...

Povestea lui Anneliese, fetița posedată, a rămas un mister nedeslușit care încă dă fiori și stârnește controverse.

Anneliese Michel s-a născut în Leiblfing, Bavaria, provenind dintr-o familie catolică. Viața ei nu era diferită de cea a colegilor de școală.

În 1968, fetița a început să aibă primele simptome: din cauza spasmelor își mușca limba. În acel an, a suferit diverse astfel de episoade: corpul îi înțepenea, nu mai putea vorbi, iar respirația era sacadată.

Psihiatrul la care a apelat familia nu a găsit nicio cauză a acestor simptome. Dispozitivele medicale la care a fost supusă afișau o activitate cerebrală normală, fără schimbări semnificative. Starea i se înrăutățise rapid: urla, se schimonisea și nu lăsa pe nimeni să se apropie de ea. Când aceste episoade dispăreau, îi implora pe medici să o ajute.

Specialiștii credeau că este vorba de epilepsie, dar medicamentele naturale, prescrise timp de patru ani, nu au avut niciun efect. Convinși că fiica lor este posedată de diavol, părinții, catolici practicanți, au cerut ajutor Bisericii să le elibereze fiica de Necuratul. După o vreme, Episcopul a încuviințat cererea lor...

În 1975, doi preoți catolici au realizat ritualul de exorcizare în detaliu, după un document ce data din 1614. Fata țipa cât putea și se lupta cu toate puterile. Anneliese striga că mâinile preotului o ardeau mai rău ca focul. Abia putea fi ținută de trei bărbați vâmjoși.

Vreme de un an, oamenii Bisericii au încercat să scoată demonul din trupul păcătos, în 65 de ședințe, dintre care 42 au fost filmate. Anneliese refuza să se hrănească, spunând că Diavolul îi interzice.

Până într-o zi de Iunie, când convulsiile i-au adus moartea...

Fata era dărâmată fizic și psihic. La momentul morții, cântărea 31 de kilograme.

După moartea fetei a început și procesul în care preoții și părinții au fost acuzați de neglijență și de faptul că au refuzat tratamentul prescris de medici, acțiuni ce ar fi dus la sfârșitul bietei copile.

Preoții au fost condamnați la șase luni de pușcărie.

Diagnosticul oficial al lui Annelise: psihoză și epilepsie. Însă, nimeni nu știe exact ce i s-a întâmplat și de unde a pornit totul.

Unii au încercat să explice fenomenul transpunându-l pe marele ecran (vezi ”Exorcizarea lui Emily Rose” - 2005), aceasta fiind doar o versiune a poveștii.

În articolul

Povestea din spatele ”Exorcizării lui Emily Rose”! Nimeni nu a deslușit până acum misterul cazului care a șocat secole

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: „Aşa cum îţi doreai mereu”
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x