Poveștile Olimpiadei de la Rio

Publicat pe 14.08.2016 la 17:27 Actualizat pe 14.08.2016 la 20:00

Olimpiada de la Rio a adus cu ea în acest an, pe lângă emoțiile extraordinare resimțite la nivel global, și o serie de întâmplări care au fost intens discutate pe internet și care vor rămâne în istoria concursului.

Lee Eun-ju și Un-jong

Ian Bremmer - Twitter


Olimpiada de la Rio a adus cu ea în acest an, pe lângă emoțiile extraordinare resimțite la nivel global, și o serie de întâmplări care au fost intens dicutate în intreaga lume pe internet și care vor rămâne în istoria concursului.

1. Leonardo DiCaprio, tu ești?

Spectatorii Olimpiadei de la Rio, dar și internauții de peste tot din lume, au fost uimiți sâmbătă, șase iunie, când au crezut că îl vad la proba de tras cu arcul pe faimosul actor american Leonardo DiCaprio.
În realitate însă, cel care a adus Statelor Unite medalia de argint, a fost arcașul Brady Ellison, de trei ori campion olimpic si, de sâmbătă, de doua ori câștigător al medaliei de argint, ieșind pe locul doi anul în proba pe echipe a competiției din acest an.
Cu toate acestea, campionul în vârstă de 27 de ani, devenit senzație internațională peste noapte, a primit mai multă atenție din cauza asemănării sale izbitoare cu actorul de la Hollywood, decât pentru performantele sale remarcabile de la olimpiadă.
Ellison își dorește să devină cel mai bun arcaș care a trăit vreodată, explicând publicatiei americane San Diego Union Tribune că iubește să concureze și că este dezamăgit atunci când nu câștigă o medalie.
„O sa fiu aici mult timp de acum încolo. Sper că voi putea trage cu arcul încă 20 de ani” a mai punctat sportivul.

2. Vrei să te căsătorești cu mine?

Dragostea a câștigat medalia de aur luni la Olimpiada de la Rio, când Isadora Cerullo, o jucătoare braziliancă de rugby feminin a spus „Da!”, acceptând cererea în căsătorie a iubitei sale de doi ani, Marjorie Enya, într-un moment emoționant care va rămâne în istorie.
Acum cu toții in cor: ”awwwwww”!
Enya a ținut un discurs emoționant – primit de publicul uimit cu o mare de aplauze – prin care a spus că încă de când a aflat că Isadora va fi în lotul olimpic, și-a dorit sa facă experiența una de neuitat, după cum au transmis jurnaliștii de la BBC.
Cerullo a crescut în statul american Carolina de Nord și are dubla cetățenie, atât americană cât și braziliană și s-a mutat recent, împreună cu Enya, în São Paulo pentru a se antrena pentru competiția de rugby feminin.
Jocurile Olimpice se termină dar noi intram într-un nou capitol al vieții împreună” a mai declarat Enya pentru BBC.

3. Coreea de Sud și Coreea de Nord în aceeași poză!

Gimnastele Lee Eun-ju din Coreea de Sud și Un-jong din Coreea de Nord au zâmbit intr-o poza pe care au făcut-o împreună in pauza dintre antrenamentele dinaintea începerii jocurilor olimpice, scriu jurnaliștii de la BBC.
Lee, în vârstă de 17 ani, se află la prima sa participare la Olimpiadă pe când Hong în vârstă de 27 de ani, a devenit in 2008 la Beijing, prima gimnastă coreeană campioană olimpică, atunci când a adus acasă medalia de aur.
Fotografia cu cele două tinere – care ar putea crea controverse din cauza situației tensionate dintre Coreea de Sud și de Coreea de Nord, care sunt teoretic încă în război – a fost îndelung lăudată, datorită faptului că a surprins spiritul fairplay al olimpiadei.

Omul de științe politice Ian Bremmer a postat fotografia pe contul sau de Twitter cu descrierea: “Acesta e motivul pentru care organizam Olimpiada”, postarea sa fiind redistribuită de peste 18,ooo de ori.
Multe persoane s-au grăbit sa evidențieze și diferența de atitudine a atletelor din Coreea de Sud și de Nord, și cea a echipei olimpice libaneze, despre care se spune că ar fi refuzat să meargă în același autobuz cu sportivi israeliți.

În articolul

Poveștile Olimpiadei de la Rio

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Cele mai noi

Happy People • ieri la 14:24
Actrița din “La Rosa de Guadalupe”, Marystell Molina, s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani
Happy People • ieri la 12:35
Telenovele braziliene pe care orice femei trebuie să le vadă. Povești care te vor cuceri din prima secundă
Happy People • ieri la 10:46
Îţi mai aminteşti de Sol din Cameleonii? A devenit mamă de curând și este complet transformată
Happy People • pe 01.12 la 13:15
Imagine adorabilă cu Maite Perioni în copilărie. Cum arăta celebra vedeta când era doar un bebeluș
Happy People • pe 01.12 la 01:19
Allisson Lozz, protagonista din “În numele iubirii”, renunță la cariera din cinematografie. Declarațiile actriței cu privire la motivul care a împins-o să ia această decizie
Happy People • pe 01.12 la 00:48
Actorul din Rebelde, Roberto 'Puck' Miranda, s-a stins din viața la vârsta de 60 de ani