Probleme mari pentru Madonna, după ce a mai adoptat doi copii din Malawi! Ce acuzaţii grave i se aduc artistei

Publicat pe 08.02.2017 la 20:48 Actualizat pe 08.02.2017 la 20:54

Inalta Curte din Lilongwe a dat interpretei autorizatia de a adopta doi gemeni de patru ani.

Adoptarea a doi gemeni de către starul pop Madonna din Malawi a suscitat critici din partea a numeroase organizații de caritate din această țară săracă a Africii, de unde interpreta a mai adoptat doi copii în 2006 și 2009.

Marți, Înalta Curte din Lilongwe a dat interpretei autorizația de a adopta doi gemeni de patru ani, Esther și Stella, de la un orfelinat din Mchinji, din zona de centru-vest a țării, aproape de frontiera cu Zambia.

Madonna a mai adoptat un băiat, David Banda, în 2006, din același orfelinat, după care trei ani mai târziu a adoptat, tot din Malawi, o fetiță, Mercy James.

În 2006, artista a creat fundația Raising Malawi, care se ocupă în special cu programe educaționale și de sănătate în această țară, inclusiv cu construirea de spitale.

''Ea ar fi trebuit să aibă o abordare diferită în a ajuta familiile sărace cu copii decât să adopte copiii'', a declarat pentru AFP Maxwell Matewere, directorul unei organizații de caritate din Malawi.

''Cele mai multe familii doresc să își crească singure copiii dacă ar avea susținere financiară'', a adăugat acesta.

''Madonna lasă impresia că Malawi este o piață de copii săraci gata să fie adoptați'', a adăugat Ken Mhango, directorul pentru Malawi al rețelei africane pentru protecția și prevenirea abuzurilor asupra copiilor (ANPPCAN).

Potrivit deciziei curții, care a fost consultată de AFP miercuri, Madonna s-a simțit obligată să le adopte pe gemene. Potrivit judecătoarei Fiona Mwale care a dat autorizația, demersurile artistei în orfelinate a făcut să simtă ''obligația de a umple golul din viața copiilor și să le deschidă acestora ușa căminului său''.

Ea va oferi copiilor un domiciliu spațios, luxos și comfortabil într-un cartier select din SUA, se mai arată în decizia respectivă.

Magistrata adaugă că, deși Madonna, 58 de ani, a depășit vârsta considerată normală de a avea copii, ea a trecut cu brio un test medical care să dovedească starea sa bună de sănătate.

Cele două fetițe fuseseră plasate într-un orfelinat după moartea mamei la scurt timp de la naștere. Tatăl lor a părăsit căminul pentru a se recăsători, iar bunica lor nu avea loc pentru ele, scrie AFP.

Tatăl fetițelor, identificat cu inițialele A.M., și-a dat acordul pentru adoptarea lor, acceptând să renunțe permanent la drepturile sale parentale, fără a beneficia de o compensație financiară.

Vedeta pop, care a fost prezentă marți în sala de tribunal, flancată de o escortă a poliției și de gărzile sale de corp, nu a făcut niciun fel de comentariu privind aceste noi adopții.

La sfârșitul lunii ianuarie, când justiția din Malawi a anunțat că studiază cererea Madonnei pentru adoptarea a doi copii, cântăreața a negat orice proiect de adopție, susținând că s-a deplasat în Malawi pentru diferite activități în care era implicată organizația sa caritabilă Raising Malawi. Înființată în 2006, această fundație oferă programe de sănătate și educaționale în special pentru fetele din această țară.

În articolul

Probleme mari pentru Madonna, după ce a mai adoptat doi copii din Malawi! Ce acuzaţii grave i se aduc artistei

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x