Rochia pe care Marilyn Monroe a purtat-o la o aniversare publică a preşedintelui JFK, vândută cu 4,8 milioane de dolari

Publicat pe 18.11.2016 la 14:52 Actualizat pe 18.11.2016 la 15:06

Aceasta rochie cu paiete a fost creata de designerul Jean Louis.

Rochia mulată pe care Marilyn Monroe a purtat-o la o aniversare publică a lui John F. Kennedy, în timpul căreia celebra actriţă i-a cântat ”Happy Birthday” fostului preşedinte american în 1962, a fost vândută cu 4,8 milioane de dolari, joi, la o licitaţie organizată la Los Angeles, informează Reuters.

Această rochie cu paiete, creată de designerul Jean Louis, a fost cumpărată de un colecţionar privat a cărui identitate nu a fost dezvăluită, au precizat reprezentanţii casei Julien's Auctions, organizatoarea licitaţiei. Rochia fusese estimată la 3 milioane de dolari.

Cu o culoare care se apropia foarte mult de nuanţa pielii, rochia era atât de strâmtă încât oferea impresia că actriţa era goală.

Marilyn Monroe a purtat rochia cu ocazia celei de-a 45-a aniversări a preşedintelui American la un eveniment ce a avut loc în Madison Square Garden din New York. Actriţa a încetat din viaţă trei luni mai târziu, iar John F Kennedy a murit în anul 1963.

Rochia, realizată din mătase şi acoperită cu mărgele şi paiete, a fost vândută în anul 1999 la preţul de 1,25 de mlioane de dolari.

Casa Julien's Auctions organizează în această săptămână o licitaţie în care sunt puse în vânzare diverse obiecte care au aparţinut lui Marilyn Monroe.

Marilyn Monroe este una dintre celebrităţile ale căror obiecte personale se vând cu sume exorbitante la astfel de licitaţii. Rochia sa în nuanţa fildeşului, pe care a purtat-o în filmul ”Şapte ani de căsnicie/ The Seven Year Itch” (1955) a fost vândută în 2011 cu preţul record de 5,5 milioane de dolari.

Norma Jeane Baker s-a născut pe 1 iunie 1926 şi a devenit cunoscută sub numele Marilyn Monroe. La recomandarea managerilor de la studioul 20th Century Fox, a devenit Marylin Monroe, iar actriţa, modelul, cântăreaţa şi sex-simbolul anilor 1950 a avut o ascensiune fulminantă, după ce a pozat în câteva reviste.

După un debut modest în cinematografie, Marylin Monroe a jucat în filme precum ”Totul despre Eva”, alături de Bette Davis, "Niagara", în 1953, "Domnii preferă blondele", devenită una dintre comediile muzicale cele mai îndrăzneţe pentru acele vremuri. În filmul "Cum să te măriţi cum un milionar" a făcut echipă cu Lauren Bacall şi Betty Grable. Au urmat "Şapte ani de căsnicie", în 1955, iar în 1959 a turnat filmul care a devenit cel mai mare succes al carierei sale, "Unora le place jazzul", alături de Tony Curtis şi Jack Lemmon. În 1961, a jucat alături de Clark Gable şi Montgomery Cliff, în "Inadaptaţii". Scenariul filmului îi aparţine celui de-al treilea soţ al actriţei, scriitorul Arthur Miller.

Unele dintre cele mai faimoase fotografii ale sale au fost realizate de Douglas Kirkland în 1961, ca bonus pentru revista Look, ediţia aniversară - 25 de ani. În mai 1962, Marylin Monroe şi-a făcut ultima apariţie publică importantă, cântând "Happy Birthday, Mr. President" în cadrul petrecerii televizate ce a fost organizată în cinstea preşedintelui american John F. Kennedy.

A fost căsătorită cu James Dougherty timp de patru ani. Jucătorul de fotbal american Joe DiMaggio a fost al doilea soţ al actriţei. Au divorţat la 274 de zile după căsătorie. Pe 29 iunie 1956, Marylin Monroe s-a căsătorit cu Arthur Miller. Actriţa a reluat relaţia cu Joe DiMaggio după divorţul de dramaturgul american.

Înainte ca filmările la "Something's Got to Give" să fie reluate, Marylin Monroe a fost găsită moartă în casa ei din Los Angeles, în dimineaţa zilei de 5 august 1962, la vârsta de 36 de ani.

În articolul

Rochia pe care Marilyn Monroe a purtat-o la o aniversare publică a preşedintelui JFK, vândută cu 4,8 milioane de dolari

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Exemple de meniu pentru deficit caloric. Ce poţi mânca într-o zi în funcţie de greutate, nivelul de activitate şi alti factori
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ion Țiriac a plătit un „preț obscen” și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x