S-a inventat ciocolata care nu ingrasa
Publicat pe 08.04.2013 la 13:06 Actualizat pe 08.04.2013 la 13:09
Te lupti sa-i determini pe cei mici sa isi manace portia de cinci fructe si legume in fiecare zi? Oamenii de stiinta au inventat o noua solutie ce ne va ajuta in acest proces: ciocolata cu suc de fructe.
Aceasta tehnica va putea fi folosita pentru producerea oricarui tip de ciocolata: neagra, cu lapte si alba. Ciocolata va avea insa un gust fructat.
Mai exista si varianta in care se adauga apa si vitamina C in loc de suc de fructe, asta pentru a mentine strict gustul de ciocolata.
Tehnica a fost dezvoltata de o echipa de la Universitatea din Warwick. Ei au inlocuit untul de cacao si grasimile din lapte din batoanele obisnuite cu lichid sub forma de micro-bule ca ciocolata sa-si pastreze gustul catifelat si sa se topeasca imediat in gura.
Acum se spera ca industria alimentara sa faca urmatorii pasi si sa foloseasca aceasta tehnologie pentru a face tablete de ciocolata fara grasimi.
„Toata lumea iubeste ciocolata, insa din pacate stim ca o cantitate prea mare ingrasa. Grasimile din ciocolata dau senzatia dupa care tanjesc oamenii – textura matasoasa si felul in care se topeste in gura.
57 de grame de ciocolata neagra pote contine pana la 13 grame de grasimi, circa 20% din cantitatea necesara unui individ intr-o zi. Sa nu mai vorbim de cantitatea de zahar.
Insa acest suc adaugat nu va lua din gustul ciocolatei, ba chiar ii va spori savoarea” spune Dr. Stefan Bon de la American Chemical Society din New Orleans.