S-a inventat ciocolata care nu ingrasa

Publicat pe 08.04.2013 la 13:06 Actualizat pe 08.04.2013 la 13:09

Te lupti sa-i determini pe cei mici sa isi manace portia de cinci fructe si legume in fiecare zi? Oamenii de stiinta au inventat o noua solutie ce ne va ajuta in acest proces: ciocolata cu suc de fructe.

Aceasta tehnica va putea fi folosita pentru producerea oricarui tip de ciocolata: neagra, cu lapte si alba. Ciocolata va avea insa un gust fructat.

Mai exista si varianta in care se adauga apa si vitamina C in loc de suc de fructe, asta pentru a mentine strict gustul de ciocolata.

Tehnica a fost dezvoltata de o echipa de la Universitatea din Warwick. Ei au inlocuit untul de cacao si grasimile din lapte din batoanele obisnuite cu lichid sub forma de micro-bule ca ciocolata sa-si pastreze gustul catifelat si sa se topeasca imediat in gura.

Acum se spera ca industria alimentara sa faca urmatorii pasi si sa foloseasca aceasta tehnologie pentru a face tablete de ciocolata fara grasimi.

„Toata lumea iubeste ciocolata, insa din pacate stim ca o cantitate prea mare ingrasa. Grasimile din ciocolata dau senzatia dupa care tanjesc oamenii – textura matasoasa si felul in care se topeste in gura.

57 de grame de ciocolata neagra pote contine pana la 13 grame de grasimi, circa 20% din cantitatea necesara unui individ intr-o zi. Sa nu mai vorbim de cantitatea de zahar.

Insa acest suc adaugat nu va lua din gustul ciocolatei, ba chiar ii va spori savoarea” spune Dr. Stefan Bon de la American Chemical Society din New Orleans.

În articolul S-a inventat ciocolata care nu ingrasa:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2025. Vărsătorii sunt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2025. Vărsătorii sunt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Tragedie în Ajun. Femeia moartă în tragedia din Lunca Corbului urcase în maşină la ocazie şi mergea la muncă
observatornews.ro
Tragedie în Ajun. Femeia moartă în tragedia din Lunca Corbului urcase în maşină la ocazie şi mergea la muncă
Cât de mult a crescut și cum arată acum fiica Nicoletei Luciu la 14 ani. Kim Csergo s-a transformat într-o domnișoară
a1.ro
Cât de mult a crescut și cum arată acum fiica Nicoletei Luciu la 14 ani. Kim Csergo s-a transformat într-o domnișoară
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț
HelloTaste.ro
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Catine
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
useit.ro
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Afacerea surpriză cu care Cristi Borcea vrea să dea lovitura în 2026. În ce a putut să investească
as.ro
Afacerea surpriză cu care Cristi Borcea vrea să dea lovitura în 2026. În ce a putut să investească
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
MediCOOL
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Vanessa a plecat în vacanță cu mama ei, presupusa amantă a lui Adi Minune, și fratele! Ce face Bogdan de la Ploiești în acest timp
Spynews
Vanessa a plecat în vacanță cu mama ei, presupusa amantă a lui Adi Minune, și fratele! Ce face Bogdan de la Ploiești în acest timp
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
DeParinti
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Tot ce trebuie să știi despre sindromul de apnee în somn: ce este, cum se manifestă și cum se tratează
MediCOOL
Tot ce trebuie să știi despre sindromul de apnee în somn: ce este, cum se manifestă și cum se tratează
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
HelloTaste
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
close
x