A văzut-o la 10 ani, s-au căsătorit la 22 de ani, s-au iubit o viață întreagă: Frida Kahlo și Diego Rivera, cei mai înflăcărați amanți

Publicat pe 07.07.2014 la 22:41 Actualizat pe 08.07.2014 la 07:38

Frida și Diego au trăit o iubire ca în filme, pe durata a mai mult de 30 de ani. Diego Rivera își aduce aminte cu extremă claritate momentul în care Frida, o fetiță de 10 ani, i-a atras pentru prima dată atenția și cel în care a a văzut-o ca pe o femeie - frumoasă, pasională, interesantă, o femeie care îi va lumina existența

brainpickings.org

Frida și Diego au trăit o iubire ca în filme, pe durata a mai mult de 30 de ani. Diego Rivera își aduce aminte cu extremă claritate momentul în care Frida, o fetiță de 10 ani, i-a atras pentru prima dată atenția și cel în care a a văzut-o ca pe o femeie - frumoasă, pasională, interesantă, o femeie care îi va lumina existența.

În Apparition of Frida, Rivera își amintește prima dată când a văzut-o pe viitoarea sa soție. Picta o frescă la Bolívar Auditorium of the National Preparatory School în Mexic când una dintre studente a început să-l tachineze strigându-i după o coloană de marmură numele unei pictorițe rivale. Neînfricată, isteață și mândră ca niciun alt copil, minute mai târziu, Frida intra în încăpere. „Era îmbrăcată ca orice altă elev, dar felul ei de a fi frapa. Avea multă încredere în sine și un foc ciudat în privire. Frumusețea ei era cea a unei copile, dar sânii erau bine dezvoltați”, scrie Diego Rivera.

I-a cerut să-l privească la lucru și așa au trecut trei ore. Soția sa, Guadalupe, care lucra în aceeași clădire,a început să fie geloasă și după un timp, să o insulte, văzând că fata nu se îndepărtează. În final, „a privit-o direct în ochi pe Lupe încât a făcut-o să zâmbească plină de admirație: 'Ia uite la fata asta! Așa mică cum e, nu îi e frică de o femeie înaltă, puternică ca mine. Îmi place de ea'”.

Diego a revăzut-o pe Frida când era deja o domnișoară, la 18 ani. Tot în timpul lucrului, l-a chemat să-i vadă propriile picturi, dorind o opinie obiectivă: „Nu am venit să mă distrez. Trebuie să muncesc ca să mă întrețin. Am făcut câteva tablouri pentru care aș vrea opinia ta sinceră”. Kahlo se schimbase; Diego o descrie ca având „un corp atletic și un chip delicat. Părul era lung, sprâncenele negre și dese care se întâlneau deasupra nasului. Semănau cu aripile unui corp, înrămând doi ochi negri extraordinari”.

Rivera rămâne impresionat de primele ei lucrări. Pe lângă o conexiune fizică, cei doi aveau și una spirituală și o iubire pentru artă. „Aveau o onestitate plastică fundamentală și o personalitate artistică.Transmiteau senzualitate și putere de observație. Era clar pentru mine că această fată era un artist autentic”, spune Rivera despre primele lucrări ale pictoriței mexicane.

Așadar, îi spune să ia pictura în serios și devine convins că aceasta este menirea ei când vede restul de tablouri din camera ei. „Acestea, camera ei, prezența ei strălucitoare mă umpleau de o bucurie neasemuită. Avea să joace cel mai important rol din viața mea până la moarte, 27 de ani mai târziu”.

La 22 de ani (Frida), respectiv 42 de ani (Diego), cei doi se căsătoresc. Nu au dus o viață ușoară - cei doi stabilesc să aibă o căsătorie deschisă. Ea descoperă că este bisexuală și sterilă, în urma unui accident de mașină. Totuși, toată viața au spus că se iubesc mai mult decât poate cineva crede.

În articolul

A văzut-o la 10 ani, s-au căsătorit la 22 de ani, s-au iubit o viață întreagă: Frida Kahlo și Diego Rivera, cei mai înflăcărați amanți

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x