Scaunele de bar - Ce dimensiuni trebuie sa aiba ca sa stai comod?

Publicat pe 17.12.2019 la 11:17 Actualizat pe 17.12.2019 la 11:21

Scaunele de bar sunt cele mai potrivite accesorii pentru o locuinta moderna in care exista zone de luat masa mai inalte decat cele clasice.

Foto: freepik.com

Devenite o alegere extrem de populara pentru bucatarie, scaunele de bar sunt cele mai potrivite accesorii pentru o locuinta moderna in care exista zone de luat masa mai inalte decat cele clasice. De altfel, o insula de servire sau un bar care sa delimiteze o incapere open space a ajuns sa fie mai mult decat o necesitate pentru majoritatea proprietarilor, fapt ce impune si utilizarea unor piese de mobilier care sa se plieze stilului general de decor. Insa, pe langa cromatica, eleganta si design, un scaun de bar trebuie sa fie comod si functional. Deoarece vorbim de elemente asezate in dreptul insulei de bucatarie, unde vei servi zilnic micul dejun, este important sa stii ca dimensiunea reprezinta unul dintre aspectele care influenteaza confortul oferit de acest tip de scaun.

Inaltimea scaunelor de bar

Aceste piese de mobilier se gasesc intr-o varietate de inaltimi, in functie de design. Desigur, utilizatorii au ocazia de a-si alege aceste elemente si tinand cont de preferinte, pe scauneonline.ro fiind disponibile piese a caror inaltime totala porneste de la 65 cm si depaseste 110 cm, iar multe dintre ele pot fi si reglabile. Este bine de stiut ca un scaun de bar fara spatar va avea cea mai mica inaltime, in timp ce componentele care integreaza spatar complet vor fi cele mai inalte. De pilda, pentru o dimensiune corespunzatoare, ia ca reper masa. Asadar, daca aceasta nu depaseste 1 metru, scaunul poate avea o inaltime de aproape 70 cm, iar daca masa are intre 109-110 cm, atunci si scaunul va avea aproximativ 80 cm. Pentru a putea sta confortabil, intre blatul mesei si picioarele persoanei care sta pe scaun trebuie sa existe intotdeauna un spatiu de circa 20-25 cm.

Latimea scaunelor de bar

Pentru a stabili corect latimea unui scaun de bar, se masoara lungimea mesei si se imparte la numarul de scaune dorit. Totusi, se va lua in considerare o distanta de cel putin 15 cm intre scaune, pentru ca persoanele ce le ocupa sa nu se deranjeze intre ele. Cele mai obisnuite latimi ale scaunelor de bar sunt de 38, 43 sau 53 cm. Se recomanda insa o distanta de 66-76 cm intre centrul scaunelor, pentru a nu fi amplasate foarte aproape. De asemenea, pentru mai multa comoditate, trebuie sa existe macar 30-45 cm intre genunchi si bar sau masa.

Inaltimea spatarului scaunelor de bar

Daca iti doresti un confort ridicat, inaltimea spatarului reprezinta un aspect important in alegerea unor piese potrivite de pe scauneonline.ro. Aceasta dimensiune este masurata de la suprafata sezutului si pana la varful spatarului si este determinata de inaltimea mesei. In orice caz, trebuie sa fie intre 25-30 cm intre sezutul scaunului de bar si partea inferioara a mesei. De asemenea, este bine ca zona de sezut sa creasca direct proportional cu inaltimea spatarului. Prin urmare, daca spatarul va avea 0-18 cm, sezutul se va situa intre 30-40 cm, pentru 19-27 cm la spate va fi necesar o dimensiune de 38-55 cm la sezut, in timp ce in situatia unui spatar de 28-43 cm va fi nevoie ca sezutul sa masoare 38-60 cm.

Latimea suportului pentru picioare

In cazul acestei dimensiuni se vor gasi variante diverse in functie de designul scaunului. De regula, piesele circulare au intre 36-38 cm, proportional cu baza scaunului. Indiferent ca este vorba de scaune cu picioare mai mari, groase sau elaborate, latimea suportului pentru picioare va fi tot proportionala cu baza scaunului.

Inaltimea bratelor scaunului de bar

Persoanele care isi doresc scaune de bar confortabile trebuie sa stie ca cele cu brate sunt intotdeauna o alegere perfecta. In general, inaltimea bratelor acestor piese variaza intre 8 si 21 cm. Insa, o inaltime de 19 cm sustine corect coatele in timp ce utilizatorul se poate relaxa pe un spatar la fel de confortabil.

Pentru a nu avea neplacuta surpriza ca scaunele de bar sa nu intre sub blat din cauza ca sunt prea inalte, masoara atent spatiul inainte de achizitia unor astfel de piese. Scaunele de bar dau o nota de eleganta oricarei locuinte si sunt neplipsite dintr-un decor contemporan, insa trebuie alese cu corect pentru a-ti oferi tot confortul de care ai nevoie.

În articolul

Scaunele de bar - Ce dimensiuni trebuie sa aiba ca sa stai comod?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 aprilie 2024. Racii se pot confrunta cu probleme în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
HelloTaste.ro
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Catine
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Spynews
Oana Lis a început să-și vândă lucrurile din casă! Soția lui Viorel Lis, apel disperat: ”Am probleme mari de rezolvat” / FOTO
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
6 semne că ai deficit de progesteron. De ce este important acest hormon
HelloTaste
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
x