Patru secrete ale femeilor japoneze pentru a fi slabe şi mereu în formă
Publicat pe 03.08.2016 la 11:50 Actualizat pe 03.08.2016 la 12:03
Katheryn Bronauer este o nutriţionista din SUA, care a locuit o vreme în Japonia, acolo unde a şi învăţat că un mod de viaţă sănătos n-are legătură cu dietele restrictive, nici cu exerciţii de sport duse la extrem. Povestea ei, pe care o veţi regăsi în rândurile următoare, deschide o nouă perspectiva asupra felului în care trăim.
Katheryn Bronauer este o nutriţionista din SUA, care a locuit o vreme în Japonia, acolo unde a şi învăţat că un mod de viaţă sănătos n-are legătură cu dietele restrictive, nici cu exerciţii de sport duse la extrem. Povestea ei, pe care o veţi regăsi în rândurile următoare, deschide o nouă perspectiva asupra felului în care trăim.
Istoria universală a femeilor aflate la dietă
“Când am ajuns în Tokyo, aveam douăzeci de kilograme în plus faţă de greutatea ideală. I-am împărtăşit unei doamne japoneze, care locuia în apartamentul de lângă mine, despre lupta mea dintotdeauna cu kilogramele. Iar ea mi-a zis să fac o baie fierbinte. Habar n-aveam ce vrea să spună cu baia ei fierbinte, m-am gândit că poate n-o fi înţeles bine ce i-am zis sau că îmi scapă mie ceva.
Am ţinut diete toată viaţă mea, pentru a încerca să scap de cele 20 de kilograme, am păţit ca aproape toată lumea, mă îngrăşam mai mult după aceea, am făcut intense exerciţii fizice, de la antrenamente de hockey pe gheaţă, la ridicare de greutăţi, la exerciţii de sala de mare intensitate, cel puţin două ore pe zi. Am tăiat şi orice fel de desert de pe lista. Pur şi simplu, cele douăzeci de kilograme nu voiau să dispară”, povesteşte Katheryn istoria universală a femeilor aflate la dietă.
“În timpul petrecut în Japonia, mi-am dat seama că acordăm prea multă atenţie proteinelor, carbohidraţilor, caloriilor, când de fapt ar trebui să ne orientăm atenţia spre altceva. Iată câteva puncte esenţiale", a continuat ea.
1. Dacă faci efort fizic că un luptător de sumo, vei arata că un luptător de sumo.
Luptătorii de sumo nu mănâncă micul dejun. Încep de dimineaţă cu antrenamente grele, mănâncă excesiv de mult apoi şi se duc să doarmă. Şi-apoi o iau de la capăt şi repetă această rutină la infinit.
N-am mâncat că un luptător de sumo, dar am trăit în aceeaşi rutină o mare parte din viaţă mea. Am făcut exerciţii fizice la nesfârşit;şi asta mă transformase într-o femeie masivă şi musculoasă. Nu conta că mâncam sănătos, atâta vreme cât porţiile erau prea mari. După un exerciţiu fizic intens, tot ce-mi doream era să dorm. Am înţeles, apoi, că în tot acest timp îmi lucram muşchii şi îmi consolidam şi dezvoltam, în acelaşi timp, stratul adipos.
O altă consecinţă a exerciţiilor fizice intense este respiraţia accelerată, ceea ce da organismului o stare de stres, iar creierul transmite semnale că ai nevoie de o doză imediată de energie, ceea ce îţi deschide apetitul pentru dulce.
2. Căldura este viaţă
Mâncarea este o formă de energie pe care o consumăm pentru a trăi. Legumele şi fructele ne ajută vara să facem faţă căldurii excesive de afară. Nutriţioniştii occidentali prescriu din plin clienţilor lor cât mai multe fructe şi legume. E sănătos, dar organismului îi scade temperatura, de aceea ai nevoie de porţii mai mari. Cu siguranţă poţi mânca legume, dar nu uita să le pregăteşti termic. Poate nu vor conţine la fel de multe vitamine, dar organismul va căpăta mai multă energie.
3. Este nerecomandat să bei lichide în timpul mesei.
Japonezii nu beau nimic în timp ce mănâncă. Lichidele răcoresc corpul, în primul rând şi apoi, îngreunează digestia. Ca rezultat, organismul va avea nevoie de mai multă energie să finalizeze procesul de digestie şi vei simţi mai des senzaţia de foame. Japonezii mănâncă foarte multe supe fierbinţi, poate ar trebui să le încercaţi.
4. O baie fierbinte prelungeşte viaţă.
După ce intri în cada plină cu apă, muşchii se relaxează, iar circulaţia sanguină se îmbunătăţeşte. Vei avea un ten mai strălucitor şi digestia va fi incomparabil mai bună. Temperatura apei trebuie să fie în jur de 38 – 40 de grade Celsius.
Suntem obişnuiţi să credem că pierderea kilogramelor înseamnă o lupta continuă cu numărul de calorii, un mit care se tot perpetuează. Aceste secrete chiar funcţionează. Cheia este să trăieşti în armonie.