(P) Semnificaţia culorilor trandafirilor

Publicat pe 30.07.2021 la 15:29 Actualizat pe 02.08.2021 la 11:39

Tot timpul florile au fost un real ajutor pentru oameni, în ceea ce privește exprimarea sentimentelor și zâmbetul de pe chipul persoanelor dragi.

Semnificaţia culorilor trandafirilor

Culorile florilor diversifică sentimentele pe care acestea le exprimă, astfel că trebuie să fii foarte atent când vrei să dăruiești un buchet de flori. Trandafirii sunt un simbol consacrat al iubirii, fiind apreciați de toate femeile pentru că le fac ziua mai bună, le dau energie și cel mai importat se simt speciale și iubite.

În funcție de culoarea sub care sunt dăruiți aceștia transmit diverse mesaje și tot atâtea sentimente.

Roșu

Trandafirii cu această culoare au reprezentat întotdeauna dragostea pasională. De-a lungul timpului, trandafirul roșu a fost și un simbol al frumuseții și al vieții, după cum arată mitologia zeilor. Astfel că în limbajul florilor un trandafir se traduce pur și simplu dragoste.
Un boboc de trandafir transmite sentimente de admirație față de frumusețea și puritatea persoanei căreia i-l dăruiești. Trandafirul roșu înflorit este simbolul iubirii pasionale și reprezintă cea mai frumoasă modalitate prin care poți spune "Te iubesc!". Îl poți dărui și pentru relațiile la început, dar și pentru o relație de lungă durată.
În vremurile vechi, trandafirul roșu era și un simbol al puterii și al curajului.

Roz

Trandafirii de culoare roz emană fericire, blândețe și în același timp grație, împletită cu rafinament și eleganță. Trandafirul roz pal exprimă aceste sentimente, dar nuanțele mai profunde transmit aprecierea și recunoștința față de persoana căreia i le dăruiești.

Galben

Culoarea galbenă este simbolul fericirii și al stării de bine, reușește să aducă zâmbetul pe buze și pe chip persoanei ce primește un astfel de trandafir.
Pe timpuri un buchet de trandafiri de culoare galben, trimis după prima întâlnire reprezenta dorința de a avea o relație de durată.
Acum îi poți dărui și în semn de prietenie, pentru a-i face ziua mai bună unui prieten drag.

Alb

Albul exprimă din toate timpurile puritatea și inocența, sinceritatea, transmițând respectul față de persoana ce primește trandafirii. Este dăruit cu ocazia nașterii unui copil, dar și la evenimente precum logodna, cununia sau nunta, evenimente ce marcheaza începutul unei noi etape.Dăruit unei persoane iubite semnifică iubirea pură și nevinovată.

Portocaliu

Trandafirii sub această culoare sunt mai rari și transmit fascinația, faptul că acea persoană te-a fascinat prin felul său de a fi. Portocaliul este culoarea focului astfel că simbolizeaza pasiunile intense. Dacă sunt dăruiți unui prieten, trandafirii portocaliu aduc entuziasm și multă energie. Sunt potriviți pentru a fi dăruiți și în cazul unor realizări pentru a marca momentul și pentru faptul ca exprima mândria unei reușite.

Mov

Trandafirii mov sunt asociați cu extravaganța, dar dăruiți unei doamne sau domnișoare exprimă pasiunea, din păcate trecătoare. Poți alege varianta de a asorta mai multe culori de trandafiri în același buchet, va fi foarte interesant și va transmite multă energie. Va fi un buchet bogat în culori, dar și în sentimente.

Poți dărui buchete de trandafiri cu orice ocazie, niciodată nu vei regreta, pentru că trandafirii au fost, sunt și vor rămâne cele mai apreciate flori de către femei.

În articolul

(P) Semnificaţia culorilor trandafirilor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Să-i fie ţărâna uşoară!” Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x