Sfaturi de călătorie cu buget redus

Publicat pe 19.07.2016 la 12:31 Actualizat pe 19.07.2016 la 22:08

Vacanțele nu trebuie să fie întotdeauna costisitoare. Dacă îți faci un plan bine stabilit, poți avea o vacanță de vis chiar dacă ai un salariu mediu și locuiești cu chirie.

Când vine vorba de vacanțe, nu ne plângem numai de lipsa de timp, dar și de absența resurselor financiare, care ne dau mari bătăi de cap. Astfel de probleme stau de cele mai multe ori în calea dorinței noastre de a călători. Există însă o singură condiție în ceea ce privește vacanța: trebuie să vrem.

Vrei să călătorești? Fă-o! Dacă vrei să îți îndeplinești visul de a descoperi cât mai multe locuri , trebuie să treci peste bariera psihologică prin care îți impui lucruri pe care tu le crezi imposibile.Viața e scurtă și nu merită trăită doar între casă și locul de muncă.

Cunoaște-ți țara. Pentru plimbări de weekend, fă o tură în orașul vecin, la munte sau în rezervația din apropiere. Dacă îți faci griji pentru bugetul de cazare sau transport, poți pleca cu trenul sau cu o gașcă de prieteni, iar cazarea o poți găsi foarte simplu și ieftin în casele localnicilor.

Scapă de prejudecăți. Te gândești că în Londra plouă, în Suedia e frig, francezii nu vorbesc engleză, iar în Republica Moldova nu ai prea multe obiective turistice. Acestea sunt doar mituri, generalizări, care sub nicio formă nu definesc o țară. Dacă depășești aceste idei, vei descoperi că fiecare țară este interesantă, iar diferențele culturale fac deliciul unei călătorii.

Planuri mari = Bugete mici. Ai vrea să călătorești dar nu îți permiți. Cazarea costă sute de euro,la fel și biletele de avion. Însă dacă îți faci din timp rezervări și îți stabilești obiectivele turistice pe care vrei să le vizitezi,îți vei reduce considerabil bugetul.

Avionul nu este singura metodă de a ajunge în străinătate. Poți opta cu ușurință la tren sau la companiile de autocare. Dacă, de exemplu, îți dorești să ajungi în Budapesta, trenul este o variantă foarte ieftină. Iar dacă ai la dispoziție o mașină și o gașcă de prieteni, puteți conduce cu schimbul și astfel împărțiți costurile pentru combustibil.

În articolul

Sfaturi de călătorie cu buget redus

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 mai 2024. Racii pot avea parte de câștiguri financiare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Supărat că i-au prins mama drogată la volan, un tânăr a vrut să se răzbune pe poliţişti. S-a urcat în maşină şi a lovit autospeciala cu care veniseră
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Catine
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros
useit.ro
O structură misterioasă de lângă Piramidele din Giza a nedumerit experții. Anomaliile detectate pot rescrie istoria
as.ro
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
MediCOOL
Băuturi pentru memorie. Cum pot îmbunătăți această funcție a creierului
Spynews
În ce relații a rămas Vero Căliman cu Mirela Retegan, după ce a părăsit „Gașca Zurli”. „Fetița Zurli” a făcut noi mărturisiri: „Nu vreau să...”
DeParinti
Epuizarea maternă: simptome, cauze și recuperare
MediCOOL
Simptomele cancerului pulmonar. 10 semne pe care nu trebuie să le ignori
HelloTaste
Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă
x