Hydra, insula mării şi artei, la doi paşi de Atena
Publicat pe 26.07.2016 la 06:32 Actualizat pe 26.07.2016 la 06:42
Nu este obligatoriu să fiţi iubitori de mare şi de soare, ca să vă faceţi vacanţa în Grecia.
Nu este obligatoriu să fiţi iubitori de mare şi de soare, ca să vă faceţi vacanţa în Grecia
Dacă sunteţi iubitori de artă şi vă doriţi să vedeţi tot felul de expoziţii contemporane, atunci locul dumneavoastră este în insula Hydra.
Hydra este una dintre cele mai pitoreşti destinaţii din apropiere de Atena, o insula care ascunde multe valori tradiţionale ale Greciei, şi care a inspirat de-a lungul timpului mulţi artişti celebri. Contrastul dintre munte şi mare, casele albe, îndeletnicirile de tip tradiţional, şi modul în care acestea se împletesc cu firul modernităţii, formează partea cea mai interesantă a obiectivului.
Hydra face parte din Insulele Saronice din Marea Egee, aflată între golfurile Saronic şi Argolic. Cursele pe mare din portul Piraeus al Atenei au loc regulat şi durează aproximativ 3 ceasuri în condiţii normale.
La fel că multe aşezări specifice zonelor de deal din Italia, Hydra se remarcă prin arhitectură veche, la conservarea căreia ţine cu sfinţenie, şi prin magazine, baruri, restaurante ori hoteluri mici dar cochete. Dacă doriţi să faceţi baie în mare, să va bucuraţi de peisajele magnifice, şi în acelaşi timp să aveţi în apropierea dumneavoastră o tavernă, va puteţi îndrepta atenţia către una din plajele: Vlychos, Plakes Vlychou şi Kamini.
În secolele XVIII-XIX, vasele din Hydra transportau marfă aproape în toate colţurile lumii, ceea ce a făcut-o cunoscută şi extrem de bogată în acelaşi timp. Din această perioada datează cele mai multe case vechi locuite odinioară de comercianţi bogaţi stabiliţi în zona. Arhitectură locală împleteşte elementele tradiţionale cu cele italieneşti. Printre cele mai deosebite sunt conacele, ridicate din piatră, pe mai multe nivele. Un “archontiko” pe care nu ai voie să îl ratezi este conacul Tombazi, ce domină colină din faţă portului de feriboturi. Clădirea adăposteşte în zilele noastre o filiala a Şcolii de Arte Frumoase şi un cămin pentru studenţi.
Portul este presărat cu o mulţime de cafenele, taverne şi magazine de suveniruri. Găsiţi după preferinţă: vederi, magneţi de frigider, haine, căni, statuete, vase şi piese din ceramică etc. Hydra îndrăgeşte şi promovează filmul, dovadă stau clubul dedicat acestuia şi cinematograful în aer liber care propune cinefililor vara, la orele de după amurg, cele mai noi pelicule.
Sursa: wikipedia.ro