Sporturi de weekend: 3 activități fizice de care te poți bucura la sfârșit de săptămână

Publicat pe 25.09.2019 la 17:03 Actualizat pe 25.09.2019 la 17:06

Lasă deoparte toate treburile care nu sunt urgente sau încearcă să mai rezolvi din ele în timpul săptămânii și bucură-te din plin de weekend. Este momentul perfect pentru a ieși din casă și a petrece timp în mijlocul naturii bucurându-te de hobby-urile tale.

Foto: shutterstock

Weekendul este pentru cei mai mulți oameni cel mai bun moment pentru a face curățenie în casă, pentru a merge la cumpărături sau pentru a pune la punct treburile pe care n-au reușit să le facă în ultimele zile. Sfârșitul săptămânii nu trebuie să însemne însă doar muncă, stres și extenuare - mai ales că de toate acestea sunt șanse mari să ai parte în următoarele cinci zile la locul de muncă -, ci și relaxare, timp petrecut alături de familie și prieteni și multe activități care să-ți confere starea de bine de care ai atâta nevoie.

Lasă deoparte toate treburile care nu sunt urgente sau încearcă să mai rezolvi din ele în timpul săptămânii și bucură-te din plin de weekend. Este momentul perfect pentru a ieși din casă și a petrece timp în mijlocul naturii bucurându-te de hobby-urile tale.

Un weekend activ sporește gradul de fericire al oamenilor și ajută la îmbunătățirea stării de sănătate și a bunăstării generale. Sunt multe activități interesante și amuzante pe care le poți face la sfârșit de săptămână. Îți prezentăm, în rândurile ce urmează, câteva dintre acestea:

1. O zi de joacă în parc

Joaca nu este numai pentru copii, și adulții o pot practica din când în când. Jocurile copilăriei pot fi mai interesante cu prietenii de atunci (care în prezent nu se mai preocupă de ora la care se dă stingerea, ci de facturi, contracte și abonamente care trebuie plătite). „De-a v-ați ascunselea“, „Șotron“, „Hoții și vardiștii“, „Rațele și vânătorii“ sau „Baba oarba“ sunt doar câteva dintre jocurile copilăriei de care îți poți aminti într-un weekend însorit.

Pentru a ajunge cât mai repede într-un parc din apropierea casei tale, poți alege să călătorești cu un hoverboard, una dintre invențiile ultimilor ani care te duce cu gândul la filmele SF. Astfel, te poți deplasa rapid pe distanțe scurte, având, în același timp, grijă de mediu. Astfel, prezentul și trecutul se împletesc armonios la sfârșit de săptămână. Verifică hoverboard pret, dacă încă nu deții un astfel de mijloc de transport economic, și fii pregătit să petreci sfârșitul de săptămână în compania prietenilor.

2. O excursie pe munte

Dacă ești genul aventuros, cel mai interesant mod de a-ți petrece sfârșitul de săptămână este într-o excursie pe munte. Strânge un grup de prieteni sau alătură-te unor drumeți profesioniști și bucură-te de peisajele superbe și de aerul proaspăt de munte. Nu îți face probleme în privința efortului depus pentru a ajunge acolo unde îți dorești: acesta se transformă în energie, atunci când faci lucrurile care îți plac.

Pentru a nu întâmpina probleme, respectă regulile de drumeție. Folosește echipament adecvat tipului de traseu, îmbracă-te potrivit, mergi echilibrat și ritmic și, cel mai important, bucură-te de fiecare clipă.

3. Participă la jocurile în echipă

Un meci de fotbal cu colegii de birou, o partidă de tenis la dublu cu cei mai buni prieteni sau un meci de baschet cu vecinii de la bloc sunt doar câteva dintre sporturile în echipă pe care le poți practica la sfârșit de săptămână. Aceste activități nu au doar beneficii asupra stării de sănătate, dar sunt și provocatoare. Dorința de a câștiga și a pleca acasă cu trofeul - chiar dacă este unul imaginar - scoate la lumină spiritul de competiție și fairplay-ul și te ajută să îți antrenezi abilități precum spiritul de observație, concentrarea și atenția.

Studiile realizate în ultimii ani au arătat că sportul are multiple beneficii asupra sănătății. De exemplu, potrivit unei cercetări din 2018, persoanele care desfăşoară în mod regulat activităţi fizice au un risc redus de a suferi un atac de cord, chiar dacă trăiesc în zonele cu niveluri moderate şi ridicate de poluare generată de trafic.

Sursă foto: ESB Professional/ Shutterstock

În articolul

Sporturi de weekend: 3 activități fizice de care te poți bucura la sfârșit de săptămână

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x