Top 5 cele mai frumoase cărți de dragoste

Publicat pe 09.07.2020 la 11:57 Actualizat pe 09.07.2020 la 12:02

profimedia

Niciodată nu ai prea multe cărți și chiar dacă au mai rămas în biblioteca ta câteva pe care încă nu le-ai citit, tot îți dorești unele noi. Se spune că trăiești atâtea vieți câte cărți citești, punându-te în pielea personajelor tale preferate, învățând și evoluând alături de ele, cu sfletul la gură. Ei bine, dacă tânjești după niște povești de iubire care te fac să simți fiori și fluturi în stomac, iată câteva dintre cele mai frumoase cărți de dragoste.

5 cele mai frumoase cărți de dragoste

1.Suflete pereche, Cecelia Ahern

Cecilia Ahren descrie povestea unor prieteni din copilărie care se îndrăgostesc. Relația lor, la început de cei mai buni prieteni și apoi de iubiți, devine tot mai complicată, după ce unul dintre ei trebuie să se mute din Dublin la Boston. Îndrăgostiții trec prin numeroase peripeții, dar reușesc să aibă o relație la distanță, în ciuda întâmplărilor neprevăzute.

2.Înainte să te cunosc, Jojo Moyes

Povestea de iubire dintre Lou şi Will nu te va face doar să îți amintești cum e să fi îndrăgostită, dar te va și amuza. Acest roman de dragoste împletește iubirea epică cu drama și intensitatea sentimentelor. Deasemenea , povestea transmite dincolo de acţiune, un mesaj profund într-o manieră optimistă: „Viaţa merită trăită indiferent de circumstanţe şi uneori, fericirea e chiar lângă noi, iar pentru a o atinge, trebuie doar să ridicăm privirea din pământ”. Romantism, pretuire, iubire și cedare sunt mixate ingenios într-un roman care a devenit rapid must read-ul verii 2016 având şi o ecranizare pe măsură.

3.O zi, David Nicholls

Romanul de dragoste și aventură O Zi urmărește povestea a două persoane care par ca nu au niciodată timp să își împlinească destinul și mereu ceva sta in calea fericirii lor . Imediat după absolvirea facultății, Dexter și Emma trăiesc o minunată noapte de dragoste după care își propun ca fiecare să pornească pe propriul drum. Prin perspectiva acelei zile poate fi urmărită evoluția lor în următorii 20 de ani, ani presărați cu succese, dezamăgiri, momente de fericire sau tristețe, în care cei doi continuă să țină legătura chiar daca viata ii desparte. Drama fiecăruia este că tot ce căutaseră întreaga viața fusese chiar in fata lor de la început.

4.Pacientul englez, Michael Ondaatje

Povestea de dragoste presărată cu tensiune, suspans și farmec te va captiva. În „Pacientul englez”, dragostea înseamnă și război, cu precădere cel de-al Doilea Război Mondial. Pacientul englez poartă și un război interior, povestind despre o dragoste sublimă, cu alte ecouri și alte culori.

5.Rămășițele zilei, Kazuo Ishiguro

Ishiguro pictează în cuvinte tabloul dragostei strivite de puterea obișnuinței. Kazuo Ishiguro s-a avântat să povestească o dragoste care a existat, dar n-a supraviețuit, fiind sufocată de „tradiție” ,la un conac englez. Cu toate acestea, un majordom pe nume Stevens se îndrăgostește, stare care îi aduce doar neliniște. Bântuit de melancolie și de regrete, majordomul visează la o iubire imposibilă.

CITEȘTE ȘI

5 cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

În articolul

Top 5 cele mai frumoase cărți de dragoste

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x