Tratamente de înfrumusețare cu ulei de migdale
Publicat pe 19.06.2015 la 16:41 Actualizat pe 19.06.2015 la 16:45
Uleiul de migdale este unul din ingredientele care nu ar trebui să lipsească niciodată din căminul dumneavoastră. Este cel mai des întrebuințat ulei esențial în trucurile de înfrumusețare ale pielii și ale părului.
Uleiul de migdale este unul din ingredientele care nu ar trebui să lipsească niciodată din căminul dumneavoastră. Este cel mai des întrebuințat ulei esențial în trucurile de înfrumusețare ale pielii și ale părului.
Uleiul de migdale este obținut direct prin zdrobirea migdalelor, iar rezultatul fiind o substanță complet naturală pe care oamenii o utilizează încă din Antichitate. Important de menționat este ușurința acestuia de a intra în piele fără a o încărca, fiind bogată în proteine și minerale, în acizi grași și în vitaminele A și E.
Uleiul de migdale este recomandat pentru realizarea tratamentele de păr
Uleiul de migdale este pion esențial în crearea măștilor pentru păr întocmai pentru proprietățile sale hidratante. Este perfect pentru a proteja părul de razele solare sau de temperaturile scăzute. Este recomandat în tratarea scalpului și a părului uscat, hrănindu-l și lăsându-l neted. Un scalp uscat este însoțit adesea de excesul de sebum și mătreată, iar principala cauză a acestor inconveniente este nivelul scăzut al acizilor grași din piele și hidratarea precară. Astfel, uleiul de migdale vine în ajutoruol nostru.
Iată, un tratament extrem de simplu, al cărui ingredient unic este uleiul de migdale. Spălați-vă părul cu un șampon pentru păr normal, clatiți-l cu apă călduță. Aplicați în palmă câteva picături de ulei de migdale. Masați scalpul cu degetele preț de câteva minute și apoi clătiți părul cu apă călduță din abundență.
Uleiul de migdale – ingredient principal în cremele faciale
Uleiul de migdale este un ingredient important în realizarea tratamente faciale, la care se adaugă și alte uleiuri esențiale sau alte produse naturale în funcție de tipul de ten.
Ten uscat
Uleiul de migdale este un tratament pentru ten uscat, iar mai mult decât atât are efect antiinflamator. Drept urmare, uleiul de migdale este des folosit pentru tratarea problemelor pielii uscate, a ridurilor, sau chiar a vergeturilor. Pentru un tratament la tine acasă, cu rezultate imediate ai nevoie de: 2 linguri de ulei de soia, 2 linguri de ulei de migdale, o linguriță mică de bere și o lingură de făină și apă caldă. Amesteci bine cele două uleiuri esențiale cu berea, adaugi făina și apa, după care amesteci până se crează o pastă omogenă. Aplică pasta obținută pe față și lasă să acționeze timp de 30 de minute. Curăță bine fața cu apă rece.
Ten gras
Pentru prepararea unei măști recomandate tenului gras ai nevoie de 1 măr, 1 gălbenuș de ou și 30 ml de ulei de migdale. Mărul se curăță, se scoate cotorul, iar pulpa se pasează bine împreună cu gălbenușul și uleiul de migdale cu ajutorul unui blender. Astfel se obține o pastă densă pe care o aplici pe față timp de 30 de minute. Se clătește și se curăță fața cu apă călduță.
Ten normal
Ai nevoie de ulei de migdale și un tifon. Torni într-un castron puțin ulei de migdale și înmoi tifonul în el. Masează tenul seara, înainte de culcare cu acest tifon cu ulei de migdale. Clătește fața cu apă călduță. La final vei avea un ten catifelat și hidratat.