UMBERTO ECO: povestea care îți va schimba părerea despre literatură

Publicat pe 31.10.2016 la 09:10 Actualizat pe 31.10.2016 la 11:53

Imaginea naratiunii moderne este Umberto Eco. Operele lui sunt catalogate ca fiind bestseller-uri, deoarece abordeaza teme controversate, intr-o maniera neobisnuita.

hepta.ro

Umberto Eco a fost un scriitor și filosof italian, care a devenit cunoscut mai ales datorită creațiilor sale literare. Numele său este asociat cu mai multe școli de studii umaniste din Europa și SUA, însă nu acesta este motivul pentru care a căpătat notorietate în rândul figurilor reprezentative ale acestui deceniu. Umberto Eco este recunoscut pentru că a abordat, în numeroase rânduri, subiecte de actualitate, tratându-le într-o manieră comică și reușind să schimbe în acest fel o mulțime de păreri. Cu toate că a publicat o serie de eseuri și cărți pentru copii destul de interesante, autorul italian este recunoscut în prezent pentru opera sa cu caracter științific, dar care poate fi destul de ușor abordată de către orice fel de public.

Succesul l-a cunoscut în 1980, când a făcut publică prima sa narațiune, ”Numele trandafirului”. Au urmat mai multe astfel de scrieri, iar în acest moment, dintre cele mai cunoscute cărți semnate de Umberto Eco trebuie să amintim ”Confesiunile unui tânăr romancier” și ”Pendulul lui Foucault”, două lucrări destul de controversate. Ultimul său proiect important, ”Cimitirul din Praga”, a fost foarte îndrăgit de public, mai ales că portretizează un personaj atipic, care suferă de pierderi de memorie și dublă personalitate.

”Numele trandafirului” Numele trandafirului - Umberto Eco

Cartea care l-a făcut să se remarce pe autorul italian este catalogată, în prezent, drept un bestseller mondial. Încercând să abordeze o temă de interes general, Umberto Eco combină elemente de semiotică și elemente religioase, totul sub forma unei narațiuni. ”Numele trandafirului” îi aduce în prim plan pe călugărul Guglielmo și pe tânărul Adso, și încercarea acestora de a descoperi cine este criminalul care bântuie străzile din nordul Italiei. Acțiunea este integrată între pereții unei mânăstiri, loc în care se petrec mai multe păcate decât crede lumea obișnuită. O lectură care aduce în atenția publiului câteva dintre cele mai mari greșeli pe care le poate comite un om: crimă, minciună, furt, înșelăciune, poftă de putere și manipulare.

Nu există nimic pe lume care să ceară mai multă prudenţă decât adevărul.

- Umberto Eco, Numele trandafirului

În articolul

UMBERTO ECO: povestea care îți va schimba părerea despre literatură

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 ianuarie 2025. Gemenii sunt sfătuiți să scoată altruismul la iveală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unei şoferiţe după ce a fost trasă pe dreapta, azi noapte, de poliţişti: "E prima oară, de aceea am avut aşa emoţii"
a1.ro
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
HelloTaste.ro
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Catine
Zodii care s-ar putea să aibă nevoie de bani până la finalul lunii ianuarie 2025. Nativii care au nevoie de sprijin financiar
useit.ro
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
as.ro
Ion Ţiriac, anunţul momentului despre lovitura de proporţii dată de David Popovici! Ce s-a întâmplat după controversa uriaşă în care a fost implicat
MediCOOL
Cum poți preveni osteoartrita. Ce poți face pentru a-ți adapta stilul de viață
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
DeParinti
Importanța timpului personal pentru părinți: cum să te relaxezi mai des
MediCOOL
Efectele adverse ale consumului zilnic de ovăz. Ce se întâmplă dacă mănânci în exces această cereală
HelloTaste
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
x