UMBERTO ECO: povestea care îți va schimba părerea despre literatură

Publicat pe 31.10.2016 la 09:10 Actualizat pe 31.10.2016 la 11:53

Imaginea naratiunii moderne este Umberto Eco. Operele lui sunt catalogate ca fiind bestseller-uri, deoarece abordeaza teme controversate, intr-o maniera neobisnuita.

hepta.ro

Umberto Eco a fost un scriitor și filosof italian, care a devenit cunoscut mai ales datorită creațiilor sale literare. Numele său este asociat cu mai multe școli de studii umaniste din Europa și SUA, însă nu acesta este motivul pentru care a căpătat notorietate în rândul figurilor reprezentative ale acestui deceniu. Umberto Eco este recunoscut pentru că a abordat, în numeroase rânduri, subiecte de actualitate, tratându-le într-o manieră comică și reușind să schimbe în acest fel o mulțime de păreri. Cu toate că a publicat o serie de eseuri și cărți pentru copii destul de interesante, autorul italian este recunoscut în prezent pentru opera sa cu caracter științific, dar care poate fi destul de ușor abordată de către orice fel de public.

Succesul l-a cunoscut în 1980, când a făcut publică prima sa narațiune, ”Numele trandafirului”. Au urmat mai multe astfel de scrieri, iar în acest moment, dintre cele mai cunoscute cărți semnate de Umberto Eco trebuie să amintim ”Confesiunile unui tânăr romancier” și ”Pendulul lui Foucault”, două lucrări destul de controversate. Ultimul său proiect important, ”Cimitirul din Praga”, a fost foarte îndrăgit de public, mai ales că portretizează un personaj atipic, care suferă de pierderi de memorie și dublă personalitate.

”Numele trandafirului” Numele trandafirului - Umberto Eco

Cartea care l-a făcut să se remarce pe autorul italian este catalogată, în prezent, drept un bestseller mondial. Încercând să abordeze o temă de interes general, Umberto Eco combină elemente de semiotică și elemente religioase, totul sub forma unei narațiuni. ”Numele trandafirului” îi aduce în prim plan pe călugărul Guglielmo și pe tânărul Adso, și încercarea acestora de a descoperi cine este criminalul care bântuie străzile din nordul Italiei. Acțiunea este integrată între pereții unei mânăstiri, loc în care se petrec mai multe păcate decât crede lumea obișnuită. O lectură care aduce în atenția publiului câteva dintre cele mai mari greșeli pe care le poate comite un om: crimă, minciună, furt, înșelăciune, poftă de putere și manipulare.

Nu există nimic pe lume care să ceară mai multă prudenţă decât adevărul.

- Umberto Eco, Numele trandafirului

În articolul

UMBERTO ECO: povestea care îți va schimba părerea despre literatură

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 aprilie 2025. Gemenii se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Bancă vs. Fidelis: Cât câștigi în plus dacă investești 100.000 de lei în titluri de stat față de un depozit bancar, timp de un an
a1.ro
Cine este și cum arată soțul Alinei Chivulescu. Dan Chișu este guest star în Iubire cu parfum de lavandă
HelloTaste.ro
Cremă de banane și avocado. O combinație fină și catifelată
Catine
Estonian Kringel, împletitura dulce și aromată a Estoniei
useit.ro
Funcția ChatGPT care a atras 1 milion de utilizatori într-o singură oră. Pentru ce opțiune există o „cerere biblică”
as.ro
Ce avere are magnatul român cu o poveste de viaţă impresionantă. Cum a reuşit să-şi câştige primii bani
MediCOOL
Uleiul de rapiță: proprietăți, beneficii și riscuri
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
DeParinti
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
MediCOOL
Beneficiile și riscurile uleiului de palmier. Care sunt utilizările sale
HelloTaste
Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară
close
x