Un pas important spre siguranța deplină - alegerea scaunului auto pentru copil

Publicat pe 09.03.2020 la 13:39 Actualizat pe 10.03.2020 la 14:59

Cum alegi scaunul potrivit de masina pentru copilul tau

Încă din primele zile de viață ale copilașilor, protecția, siguranța de care aceștia trebuie să dispună depășește adesea procentul de 100%. Atât acasă, cât și în mașină, cel mic trebuie să se afle în siguranță deplină, lucru ce îi asigură totodată și starea de bine.
Atunci când cel mic se află acasă, pătuțul este, dacă se poate spune așa, sfera sa de protecție. Fie că doarme sau pur și simplu își folosește văzul pentru a analiza tot ce se află în jurul său, un pătuț ales corespunzător îi va asigura pe părinți că cel mic se află mereu sub semnul siguranței depline. Însă ce se întâmplă atunci când întreaga familie trebuie să plece în deplasare? Cum pot călători părinții împreună cu copilul în siguranță deplină?
Scaunele auto pentru copii – protecție cât cuprinde
Când vine vorba de plimbările cu mașina împreună cu cel mic, scaunul auto joacă un rol extrem de important, fiind cel care îi oferă copilului siguranța de care are nevoie pe toată perioada călătoriei. Diversitatea este la ea acasă pe această linie de profil, cea a scaunelor auto, ceea ce înseamnă că niciun părinte nu este limitat în ceea ce privește alegerile.
Toți producătorii renumiți pe piață creează scaune auto în funcție de diverși parametri, fiind vorba în principal de vârsta și greutatea copilașului. Există și o serie de reguli aflate în strânsă legătură cu acești parametri ce dictează manieră în care scaunul auto va fi montat în mașină.
Cum trebuie realizat montajul în funcție de tipul scaunului auto folosit?
După cum s-a mai spus, totalitatea scaunelor auto pentru copii disponibile pe piață sunt realizate ținându-se cont de vârsta și greutatea acestora în principal. De exemplu, scaunele scoică sau coșuleț sunt destinate exclusiv folosirii pentru bebeluși, cu vârstă cuprinsă între 0 și 15 luni și o greutate de până la 13 kg. Acestea se montează cu spatele la sensul de mers pentru o mai bună stabilitate.
Urmează scaunul convertibil, cel pentru copii cu vârsta de până la 4 ani și greutatea de până la 18 kg. Acesta, din nou pentru o mai mare siguranță, trebuie montat cu spatele la sensul de mers. Bineintes, grație formei sale, el poate fi montat și cu față la sensul de mers, atât timp cât bancheta din spate a mașinii permite acest lucru.
Un alt scaun auto pentru copii este cel booster. El poate fi folosit pentru copii puțin mai mari, cei care au trecut deja de 4 ani. Va fi montat cu ușurință cu fața la sensul de mers. Greutatea nu trebuie trecută cu vederea nici de data asta, acest tip fiind destinat copiilor cu o greutate cuprinsă între 15 și 36 kg.
Ultimul tip, dar nu cel din urmă este scaunul înălțător pentru copii puțin mai mari, cu o vârstă de la 6 și până la 12 ani. Montat cu fața la sensul de mers, acest tip de scaun îi permite copilului să admitre priveliștea pe toată perioada călătoriei, să aibă parte de un somn odihnitor când este cazul.
Am rezervat un scaun de la Nichiduta” este afirmația pe care o fac părinții ce pun un mare preț pe calitatea produselor, fiind vorba despre un magazin online cu produse destinate creșterii și dezvoltării în armonie a copiilor.

În articolul

Un pas important spre siguranța deplină - alegerea scaunului auto pentru copil

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x