Unde gasesti inghetata cu: foie gras, cerneala de sepie, carne cruda de cal, seminte de fenicul si piper, tipar, wasabi sau carbune

Publicat pe 30.04.2013 la 15:40

Inghetata. Este un element esential al vacantei. Si daca esti in cautarea a ceva mai degraba inspirit decat o predictibila cupa de vanilie, sunt o multime de alte sortimente pe care le poti gasi la: Londra, Sydney, Los Angeles, Tokyo. Lumea este plina de inovatii si inovatori cand vine vorba conuri si cupe de inghetatat. Iata ce poti gusta!

Londra

Creativitatea culinara a londonezilor nu este la fel de retinuta ca si mesele lor formale. Pe o straduta din Camden, nordul Londrei, vei gasi primul bar de inghetata si nitrogen lichid din Europa – Chin Chin Laboratorists.

Magia se produce aici in fiecare zi. Expertii toarna nitrogen lichid in mixere unde se afla inghetata savuroasa. Sub norii albi gazosi, o crusta de inghetata se formeaza instantaneu.

Tot acolo vei gasi tigarile cu caramel sarat.

California

Fie ca esti din Los Angeles, din San Francisco sau din alta parte a lumii, daca ajungi pe coasta Californiei, vara pare a nu avea sfarsit.

Inghetata cu cereale si bomboane in conuri de wafe din Beverly Hills te va incanta. Macarons-urile iau locul brioselor traditionale. Inghetatata super-mare cu arome de ceai Thai ia locul umpluturii clasice.

Insa daca vrei sa treci granita neconventionalului, inghetata din San Francisco cu foie gras si branza, cea cu prosciutto sarat tinut in lapte cu seminte de fenicul si piper negru le bate pe toate.

Puerto Rico

Insulele Caraibele se rasfata sub caldura soarelui facand orice moment al zilei perfect pentru cateva cupe de inghetata.

In Lares, Puerto Rico, un mic orasel de munte, exista o gelaterie unde in care poti gasi inghetata in peste 50 de arome.

Cele mai cautate arome sunt cele de: cartof dulce si scortisoara, orez si fasole, budinca de orez, porumb sau cod.

Tokyo

Poate ca niciun oras din lume nu intoarce pe dos orice traditie. Insa Tokyo reuseste de fiecare data. Daca iti trece prin cap ca ai servi o portie, nu uita de ofertele existente: cu cerneala de sepie, cu carbune, wasabi, cactus sau tipar.

Insa lucrurile nu se opresc aici. Texturile si combinatiile sunt de neimaginat – poti gasi chiar si inghetata carne cruda de cal.

Insa daca nu esti adeptul inovatiilor, poti gasi si lucruri traditionale cum ar fi inghetata cu ceai verde.

Sydney

La gelateriile acestui oras poti gasi absolut tot ce ti-ai putea dori vreodata, cum ar fi de exemplu un jeleu de caise cu castravete, ciocolata alba si sos de zmeura.

În articolul

Unde gasesti inghetata cu: foie gras, cerneala de sepie, carne cruda de cal, seminte de fenicul si piper, tipar, wasabi sau carbune

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum fura o grupare coletele din easybox-uri. A făcut pagubă de 80.000 de euro în opt luni
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x